Gemeente Bernheze


Taxihopper

Gemeente Bernheze brengt leerlingenvervoer onder bij Taxihopper

De gemeenten Bernheze, Uden, Veghel, Landerd en St. Oedenrode hebben besloten het leerlingenvervoer vanaf augustus 2009 onder te brengen bij de Regiotaxi, ook wel bekend als het projectbureau Taxihopper.

Taxihopper zorgt voor de uitvoering van de Gemeenschappelijke Regeling voor Kleinschalig Collectief Vervoer. In deze regeling werken de provincie Noord-Brabant en veertien gemeenten uit noordoost Brabant samen om diverse vormen van vervoer aan te bieden voor ouderen, mensen met een beperking, minima en scholieren. De provincie en gemeenten willen de vervoersvormen voor de diverse doelgroepen in de toekomst bundelen. Dit moet uiteindelijk leiden tot één regeling, één loket en één vorm van financiering van het vervoer.

Weinig veranderingen
Na het uitvoeren van een openbare aanbesteding hebben de provincie en de gemeenten voor uitvoering van het leerlingenvervoer een raamovereenkomst gesloten met vier taxibedrijven uit onze regio. Taxihopper gaat het vervoer voor de doelgroep scholieren, het `leerlingenvervoer', coördineren vanaf 1 augustus 2009. De ouders van de scholieren zijn hiervan inmiddels schriftelijk op de hoogte gebracht. Voor de leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer zal er in de praktijk weinig veranderen. Het vervoer zal op de vertrouwde manier aangeboden worden. Taxihopper verzorgt de planning en verdeling van de ritten, bewaakt de kwaliteit en draagt zorg voor de klachtenafhandeling.

De behandeling van een aanvraag voor leerlingenvervoer blijft in handen van de gemeenten.

Meer informatie over de Regiotaxi in het algemeen en leerlingenvervoer in het bijzonder is te vinden op www.taxihopper.nl. U kunt ook contact opnemen met de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35