Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Verdeelbesluit Short Stay vrij voor inspraak

22-april-2009

Op 14 april heeft het dagelijks bestuur van Zuideramstel het verdeelbesluit Short Stay in Zuideramstel vrij gegeven voor inspraak. Op basis van het beleid van de gemeente Amsterdam mag in de bestaande woningvoorraad van Zuideramstel vanaf 1 juli 2009 110 woningen onttrokken worden aan de woningvoorraad ten behoeve van zogenaamde short stay.

Short stay
Onder short stay wordt verstaan kort verblijf van één week tot zes maanden. Dit is met name bedoeld voor (buitenlandse) werknemers. Eigenaren kunnen voor de tijdelijke onttrekking een vergunning aanvragen. In het concept-besluit staat dat alleen voor woningen in Buitenveldert en de Prinses Irenebuurt short stay is toegestaan. In de Rivierenbuurt en op woonboten is short stay niet toegestaan. Nieuwbouwwoningen vallen buiten dit quotum.

Ter inzage
Het concept verdeelbesluit short stay Zuideramstel ligt ter inzage bij het stadsdeelkantoor, President Kennedylaan 923. Reacties kunt u tot 26 mei sturen aan stadsdeel Zuideramstel t.a.v. N. Verwaal, postbus 74019, 1070 ZA Amsterdam. Ook e-mail is mogelijk: netty.verwaal@zuideramstel.amsterdam.nl.