Ministerie van Buitenlandse Zaken

Scholier vergezelt Timmermans in kader 60 jaar Raad van Europa


22 apr 2009 | De 17-jarige Fanny Robbertson uit Landgraaf wint vandaag een bijzondere prijs. De 5-vwo leerlinge van het Eijkhagencollege mag dinsdag 12 mei met staatssecretaris Timmermans mee naar een vergadering van de Raad van Europa in Madrid.

De Raad van Europa bestaat 60 jaar. Om scholen en leerlingen te betrekken bij de viering schreven de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie een wedstrijd uit. De opdracht was om je als scholier individueel of als klas creatief te uiten over het belang van de Raad van Europa voor de naleving van de mensenrechten. De wedstrijd werd georganiseerd door het `Europees Platform - internationaliseren in onderwijs'.

Staatssecretaris Albayrak van Justitie reikt vandaag in het Vredespaleis prijzen uit aan het Liemerscollege uit Didam (klas 2 gymnasium/havo), het Gomaruscollege uit Groningen (klas 4 vwo), en twee individuele winnaars van het Eijkhagencollege uit Landgraaf (uit de klassen 5 vwo en 5 tweetalig vwo). Mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger opent de feestelijke bijeenkomst.

De Raad van Europa werd 5 mei 1949 in Londen opgericht om er toe bij te dragen dat een desastreus conflict als de Tweede Wereldoorlog nooit meer zou voorkomen. De Raad zetelt in Straatsburg en heeft 47 Europese landen als lid. De Raad bevordert Europese eenheid, democratie, de rechtsstaat en de rechten van de mens. Verder bevordert de Raad de economie en de sociale vooruitgang.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl