Gemeente Westvoorne


Voltooiing speelruimteplan gevierd aan het Weijerland

Opening speelweide Weijerland4@Foto W vd Blink.jpg

De voltooiing van de uitvoering van het speelruimteplan werd woensdag 22 april gevierd door de onthulling van een ruimtenet op het grasveld aan het Weijerland.

De wethouder van Jeugd en Jongeren, Hans van Lith, deed dit samen met de directrice van De Hoeksteen, Iris Hoekstra, en zon 60 kinderen. Na de onthulling werd het klimrek direct uitgeprobeerd door alle kinderen tegelijk. Het was een drukte van jewelste in de nieuwe klimpiramide. De gratis koeken en siroop deden de feestvreugde uiteraard vergroten.

In 2006 heeft ingenieursbureau OBB van de gemeente Westvoorne de opdracht gekregen een speelruimteplan op te stellen. Er moest een beleidsplan komen waarmee invulling kon worden gegeven aan het realiseren van uitnodigende speelplekken. De gedachte hierachter was dat in de openbare ruimte voldoende veilige speelruimte dient te zijn. Uit een uitgebreide inventarisatie is een aantal actiepunten naar voren gekomen, waar inmiddels ook uitvoering aan is gegeven. Op diverse plaatsen zijn speeltuinen opgeknapt door het plaatsen van nieuwe en het verwijderen van afgeschreven speeltoestellen.

Foto's Speelruimteplan