Gemeente Beuningen


Kindergemeenteraad kiest voor de Plons

Dinsdag 21 april vormden 48 scholieren de kindergemeenteraad. De basisschoolleerlingen hebben die dag als heuse gemeenteraadsleden gedebatteerd over zelfgemaakte projectvoorstellen.

Maar liefst 400 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt hebben de afgelopen weken gewerkt aan een lespakket voor de Kindergemeenteraad. De 48 beste debaters gingen 21 april aan de slag op het gemeentehuis. In `fracties' bestaande uit acht leerlingen werkten ze een projectvoorstel uit.

Discoavond of sportieve dag?
Het voorstel met als thema `sport en spel' mocht maximaal 2500 euro kosten. De leerlingen concludeerden al snel dat een speeltuin daarmee niet haalbaar is. Alleen een klimrek kost immers al 2000 euro. Ze lieten zich echter niet uit het veld slaan maar kwamen al snel met allerlei creatieve ideeën. De voorstellen liepen uiteen van een discoavond tot een survivalbaan. Fractie 3 wilde het geld het liefst besteden aan een sportieve dag terwijl fractie 4 de avontuurlijke dag verdedigde.

`Plonsplan' meeste stemmen
Het debat in de raadszaal kreeg veel belangstelling van ouders en klasgenoten. Meer dan 300 bezoekers volgde de spannende strijd via beeldschermen binnen en buiten. Uiteindelijk kreeg het `Plonsplan' van fractie 6 de meeste stemmen. Zij hielden een pleidooi voor nieuw speelmateriaal voor zwembad de Plons. Denk hierbij aan zwembadloper, een funeiland en een waterbasket. De gemeente streeft ernaar dit winnende voorstel vóór de zomervakantie uit te voeren!

Foto's en film
Een aantal foto's van de dag zijn te bekijken op de speciale hyves: http://kindergmtrdbeuningen.hyves.nl/. Daarnaast heeft de lokale omroep Webtv een speciale reportage gemaakt. Deze reportage kunt u vanaf zondagmiddag 26 april bekijken op Webtv. De uitzending wordt tot en met dinsdagavond 28 april herhaald. Heeft u de uitzending gemist? Kijk dan op www.webfm.nl en kies voor `uitzending gemist'.