Gemeente Heiloo


Heiloo eindigt 2008 in de plus

De gemeente Heiloo heeft het jaar 2008 met een positief saldo afgesloten. De jaarrekening is afgesloten met een saldo van ⬠1,4 miljoen, terwijl de gemeente bij de begroting van 2008 een resultaat van ⬠1,9 miljoen verwachtte. Dit komt onder andere vanwege het afschrijven van het tekort in de Stationsomgeving.

Â

In de jaarrekening kijkt de gemeente terug naar 2008 en laat zien hoe de gemeente er financieel voor staat en wat er is gebeurd in het afgelopen jaar. Financieel gezien moest de gemeente ⬠3,3 miljoen afboeken op het grondbedrijf vanwege de afsluiting van het project Stationsomgeving fase I. Aan de andere kant is er ⬠1,3 miljoen minder aan onderhoudskosten uitgegeven. Daarnaast is er een voordeel van ⬠1,6 miljoen binnen de programmaâs. Voor een gedeelte is dit veroorzaakt door minder uitgaven op projecten, ook kwamen er meer inkomsten binnen op de post algemene uitkering en het btw-compensatiefonds.

Â

In 2008 werkte de gemeente aan het project Andere Overheid. De gemeente Heiloo bouwt in dit project aan een optimale en eigentijdse dienstverlening met minder regels en meer service. Veel daarvan gebeurt nu nog achter de schermen, maar in de publiekshal is dit bijvoorbeeld zichtbaar met het klantbegeleidingssysteem. De gemeente startte in 2008 ook met de bouw van twee nieuwe scholen, de Springschans en Benedictus. Projecten als het uitvoeren van het beleidsplan Wet Werk en Bijstand en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zijn voortgezet in 2008. Verder zijn diverse grondexploitaties zoals de Zandzoom en Zuiderloo in ontwikkeling en is het project Zeskant afgesloten.

Â

Wethouder Financiën Hero Veger is tevreden met de programmarekening 2008: âHeiloo is financieel gezond. We hadden in 2008 ondanks de afsluiting van het project Stationsomgeving een financieel goed jaar, dat we hebben afgesloten met een positief saldo van ⬠1,4 miljoen. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.â