Positief advies voor omroep MAX

22/04/2009 16:00

Omroep MAX

Persbericht


22 april 2009

Positief advies voor omroep MAX

De visitatiecommissie Landelijke Publieke omroep heeft vandaag positief geadviseerd over de definitieve erkenning voor Omroep MAX. De commissie oordeelt dat Omroep MAX van toegevoegde waarde is binnen de publieke omroep en is van mening dat MAX een plaats verdient binnen het bestel. Dit staat in het rapport 'De publieke omroep: het spel, de spelers, het doel dat de commissie in opdracht van minister Plasterk heeft opgesteld. Hierin wordt de totale publieke omroep beoordeeld met extra aandacht voor de aspirant- omroepen MAX en Llink.

De directeur van Omroep MAX, Jan Slagter, is uiteraard heel blij met dit positieve advies. "De minister heeft al aangegeven dat hij het advies van de visitatiecommissie zwaar laat meewegen bij zijn beslissing over het voortbestaan van MAX. 1 april was bekend dat we ruim voldoende leden hebben en met dit advies erbij, zien wij de beslissing van de minister met vertrouwen tegemoet. Vanaf september 2010 zal MAX dan ook nog meer te zien en te horen zijn op televisie en radio."

In het oordeel van de visitatiecommissie staat dat uit het hoge bereik van de programma's van MAX onder de beoogde doelgroep blijkt dat het aanbod ook daadwerkelijk aansluit bij de missie om zich te zichten op mensen van boven de vijftig en te werken vanuit de denk- en leefwereld van die groep. Ook heeft MAX laten zien dat er wel degelijk behoefte is aan specifiek op ouderen toegespitste programma's. De commissie beveelt MAX wel aan om subdoelgroepen te benoemen en hen apart te bedienen. Jan Slagter neemt deze aanbeveling graag over. "Door de uitbreiding van de zendtijd straks, hebben wij ook de ruimte om al die verschillende subgroepen te bedienen met mooie programma's."

EINDE PERSBERICHT





http://www.omroepmax.nl