Crown steekt de eerste spade in de grond in Slowakije 22/04/2009 16:19

PR Newswire

PHILADELPHIA, April 22 /PRNewswire/ --

- Begonnen bouw van nieuwe drankblikjesfabriek ondersteunt vraag van klanten in Centraal- en Oost-Europa

Crown Holdings, Inc. (NYSE: CCK) (Crown) (www.crowncork.com) kondigt een ceremonieel evenement aan tijdens welke vandaag de eerste spade de grond in is gegaan. Dit betekent de officiële start van de bouw van zijn nieuwe drankblikjesfabriek in Kechnec, in oostelijk Slowakije. De burgemeester van de gemeente Kechnec, de heer Jozef Konkoly, en de plaatselijke bouwconsulent, de heer Imrich Balint, waren bij de deelnemers.

"Kechnec is erg blij dat wij Crown welkom kunnen heten in de regio omdat de nieuwe fabriek vele kansen voor bedrijven zal scheppen voor onze gemeenschap", zegt de heer Konkoly.

De plannen zijn dat de nieuwe fabriek begin 2010 opgeleverd zal worden. De fabriek zal aanvankelijk een capaciteit hebben van 750 miljoen blikjes per jaar. De fabriek wordt zo opgezet dat zij extra productielijnen kan ondersteunen, als daar in de toekomst behoefte aan zal zijn. De verwachting is dat de fabriek nieuwe werkgelegenheid in de streek zal scheppen.

Crown heeft op dit ogenblik vijf productiefabrieken in Oost-Europa voor zijn voedselactiviteiten en de maak van afsluiters.

"Crown is zijn aanwezigheid in Centraal- en Oost-Europa aan het uitbreiden om op dezelfde lijn te komen als onze klanten en wat zij nodig hebben", zegt Ralph Lambert, Vice President van de drankactiviteiten van Crown in Oost-Europa. "Onze nieuwe fabriek in Kechnec zal onze mogelijkheden vergroten om belangrijke internationale brouwers en makers van frisdranken te ondersteunen, zowel plaatselijk als wereldwijd."

Over Crown Holdings, Inc.
Crown Holdings, Inc. is via zijn dochterondernemingen een belangrijk leverancier van verpakkingsproducten voor bedrijven die overal in de wereld aan consumenten verkopen. Het wereldhoofdkwartier is in Philadelphia, Pennsylvania. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.crowncork.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

In Europa: Caroline Archer-Reed, Marketing Director; Tel:
+33-1-49-18-40-43, E-mail: caroline.archer-reed@eur.crowncork.com

In de Verenigde Staten: Tom Hughes, Marketing Manager; Tel:

+1-215-698-5289, E-mail: thomas.hughes@crowncork.com

Vragen van journalisten: Michael F. Dunleavy, Vice President Corporate Affairs en Public Relations; Tel: +1-215-698-5051, E-mail:
mdunleavy@crowncork.com

Voor investeerders: Timothy J. Donahue, Executive Vice President en Chief Financial Officer; Tel: +1-215-698-5088.

Europa: Caroline Archer-Reed, Marketing Director, +33-1-49-18-40-43, caroline.archer-reed@eur.crowncork.com; Verenigde Staten: Tom Hughes, Marketing Manager, +1-215-698-5289, thomas.hughes@crowncork.com, Vragen van journalisten: Michael F. Dunleavy, Vice President Corporate Affairs en Public Relations, +1-215-698-5051, mdunleavy@crowncork.com, Investeerders: Timothy J. Donahue, Executive Vice President en Chief Financial Officer, +1-215-698-5088






-