Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Klink lanceert revalidatie-EPD

Klink lanceert revalidatie-EPD

Nieuwsbericht, 22 april 2009


De 24 revalidatie-instellingen in Nederland hebben gezamenlijk een elektronisch patiëntendossier (EPD) ontwikkeld. De ambitie is om binnen 2 jaar het revalidatie-EPD bij alle revalidatie-instellingen in te voeren.

Minister Klink gaf vandaag het startschot voor deze invoering, tijdens de landelijke bijeenkomst van Revalidatie Nederland. Het idee voor de ontwikkeling van een EPD specifiek voor de revalidatiezorg is op de werkvloer ontstaan, vanuit behoeften en ideeën van zorgverleners in de revalidatiezorg. Het leidt tot efficiënter werken, meer tijd voor de patiënt en minder fouten.

Veel disciplines

Jaarlijks revalideren zo'n 65.000 patiënten bij 1 van de 24 revalidatie-instellingen die Nederland rijk is. Soms moet een patiënt jarenlang of zijn hele leven revalideren. De revalidatie-arts speelt daarin vaak een centrale rol, met daar omheen een keur van specialisten en zorgprofessionals. `De veelheid aan disciplines die betrokken zijn bij revalidatie van een patiënt, maakt een betrouwbaar systeem voor het uitwisselen van informatie noodzakelijk', aldus Klink in zijn toespraak.

Mijlpaal

Klink feliciteerde Revalidatie Nederland in zijn toespraak met het behalen van deze bijzondere mijlpaal voor de sector, en met de professionele opzet van het revalidatie-EPD.