Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Deelgemeente en FBNC sluiten overeenkomst over Wandeloordgebied

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) hebben een overeenkomst gesloten met als doel de bouw van de nieuwe woningen in het Wandeloordgebied in de herstructureringswijk Nieuw Crooswijk snel te realiseren. De overeenkomst is maandag 20 april door dagelijks bestuurder Lucas de Boer van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, voorzitter Hennie Pak en secretaris Willem de Kovel van de FBNC getekend.

De overeenkomst is maandag 20 april door Lucas de Boer (rechts), dagelijks bestuurder van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, en voorzitter Hennie Pak (links) en secretaris Willem de Kovel (midden) van de FBNC getekend (Foto: Karin Oppelland).

De overeenkomst houdt in dat de FBNC haar ingediende zienswijze tegen het ontwerp vrijstellingsbesluit voor bouwblok C in Nieuw Crooswijk intrekt. Verder trekt de FBNC het beroep dat ingediend is tegen het besluit van het Rotterdams Gemeentebestuur om hogere grenswaarden vast te stellen voor 63 woningen aan de Boezemlaan en de Paradijslaan in. Tenslotte zullen de FBNC en haar leden geen bezwaar maken tegen de realisatie van de herstructurering van het Wandeloordgebied en het Nieuw Trapezium.

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk zal pas weer woningonttrekking - en sloopvergunningen afgeven als 50 procent van het aantal te bouwen woningen in het Wandeloordgebied is verkocht en / of verhuurd aan particulieren. Dit geldt voor de deelplannen die liggen buiten het Wandeloordgebied en het Nieuw Trapezium.

De deelgemeente zal binnenkort een hernieuwd ontwerpbestemmingsplan Nieuw Crooswijk ter inzage leggen. De FBNC kan bezwaar maken tegen dit hernieuwd plan, met uitzondering van de onderdelen die betrekking hebben op het Wandeloordgebied en het Nieuw Trapezium. Zoals bekend werd het goedkeuringsbesluit van de Provincie op 19 maart 2008 door de Raad van State vernietigd en zal de gemeente Rotterdam binnenkort een nieuw aangepast bestemmingsplan in procedure brengen.

De besprekingen met de FBNC werden namens het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk gevoerd door portefeuillehouder Lucas de Boer. Hij is verantwoordelijk voor wonen, buitenruimte, milieu en verkeer. De deelgemeente en de FBNC onderschrijven het gezamenlijke belang van de realisatie van de nieuwbouw in het Wandeloordgebied.