Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Eerste wijkspreekuur van buurtagenten in t Praethuys

Uw buurtagent on tour. Zo luidde de uitnodiging van de twee buurtagenten Hans Kromdijk en Sander de Boer uit Nieuw Crooswijk, die begin april twintig bewoners ontvingen op hun eerste wijkspreekuur in buurtwinkel 't Praethuys aan de Paradijslaan in Nieuw Crooswijk.

Het was een goede en voor de bewoners heel informatieve bijeenkomst. Zij werden door de buurtagenten bijgepraat over de veiligheid in hun wijk. Inbraken in autos, kelders en woningen en fietsendiefstallen werden toegelicht, maar ook werd met de bewoners stevig gediscussieerd over vernielingen in de wijk, aldus opbouwwerker Rommy de Leeuw van buurtwinkel t Praethuys. Hij vindt het een goed initiatief van de politie om op verschillende plaatsen een wijkspreekuur te houden.

Buurtagenten Hans Kromdijk en Sander de Boer uit Nieuw Crooswijk ontvingen twintig bewoners op hun spreekuur in t Praethuys (Foto: Karin Oppelland).

Tijdens het spreekuur werd uitvoerig ingegaan op de situatie in de herstructureringswijk Nieuw Crooswijk, waar veel woningen zijn gesloopt en de woningen die leeg staan tijdelijke bewoners krijgen. Belangrijk is ook dat bewoners nu weten wie hun wijkagenten zijn. Ze weten nu welke gezichten er bij de namen horen. Ook is belangrijk dat de bewoners weten wanneer en hoe de wijkagenten bereikbaar zijn en wanneer zij in een noodgeval het nummer 112 en in andere gevallen het nummer 0900 - 8844 moeten bellen. Het was een geslaagde bijeenkomst en zeker voor herhaling vatbaar, besluit opbouwwerker Rommy de Leeuw.