Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Eindpresentatie Wij in de Wijk in Rubroek

Leerlingen van groep 7 en 8 hebben de afgelopen weken druk geoefend op onder andere streetdance. Vorige week was het dan zover. Tijdens de derde editie van Wij in de Wijk op het Generaal van der Heijdenplein konden zij hun danskunsten aan hun ouders en buurtbewoners laten zien.

Tijdens het oefenen voor spetterende eindpresentaties op Wij in de Wijk leren de kinderen een hoop en beleven ze veel plezier. Op de dag zelf werden ze ook, na het geven van de demonstraties, door medewerkers van Thuis op Straat en dienst Sport & Recreatie bezig gehouden met verschillende spelletjes. Van voetbal tot memorie en niet te vergeten, schminken voor de kleintjes. De gedachte achter dit festival is om de buurt samen te brengen. Je houdt de kinderen bezig en de ouders kunnen met elkaar bijpraten op het terrasje, vertelde de heer Sierevogel. Deze buurtbewoner en voormalig vrijwilliger vindt het belangrijk dat de buurt betrokken is want een betere gemeenschap bouw je met elkaar.

Dit initiatief van diverse Crooswijkse organisaties is in het kader van het Rotterdams Jongerenjaar medegefinancierd door de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Kijk hier voor meer informatie over alle Jongerenjaar activiteiten in onze deelgemeente.