Gemeente Hoorn

Bronzen legpenning voor drie vrijwilligers KBO

Op woensdag 22 april 2009 heeft wethouder R.J.R. Witteveen de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn uitgereikt aan de heer J. Wijnker, mevrouw C.E.J. de Vries-Kerckhaert en mevrouw A. Koning-Langedijk bij hun afscheid van de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Hoorn.

De heer Wijnker en mevrouw De Vries-Kerckhaert namen tijdens de algemene ledenvergadering afscheid als bestuurslid en mevrouw Koning-Langedijk als actief lid van de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Hoorn. Zij hebben de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn ontvangen als blijk van waardering voor hun langdurige werkzaamheden voor de Katholieke Bond voor Ouderen en hun betekenis voor de Hoornse samenleving.

De heer Wijnker
De heer Wijnker was sinds 2000 lid van het algemeen bestuur. Naast de werkzaamheden als bestuurslid van de KBO heeft hij zich tot 2009 voor diverse stichtingen ingezet, waaronder de Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland, stichting Ouderenraad en de cliëntenraad Lindendael. Hij heeft in diverse commissies gezeten en maakte problemen bespreekbaar met zijn West-Friese nuchterheid. Daarnaast deed hij verschillende werkzaamheden voor ouderen die dat zelf niet meer kunnen, zoals het onderhouden van de tuin.

Mevrouw De Vries
Sinds 1989 was mevrouw De Vries bestuurslid van de KBO Hoorn. Zij neemt namens de Stichting Welzijn Ouderen deel aan diverse werkgroepen voor de Regionaal Samenwerkende Bonden voor Ouderen (RSBO). Daarnaast is zij actief bij de Stichting Ouderenraad Hoorn als voorzitter van de werkgroep Welzijn. Mevrouw De Vries is begaan met het lot van ouderen en stelt alles in het werk om de belangen van deze groep zo goed mogelijk te behartigen. Zij heeft in 2004 een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor onder andere haar vrijwilligerswerk bij de KBO Hoorn.

Mevrouw Koning
Ruim twintig jaar was mevrouw Koning actief als (coördinator) gastvrouw in het clubgebouw van Horna. Dagelijks werken daar diverse vrijwilligers van de KBO Hoorn. Mevrouw Koning zorgt ervoor dat er altijd een gastvrouw aanwezig is. Daarnaast was zij zelf tien jaar gastvrouw in verpleeghuis Lindendael.

KBO
De Katholieke Bond voor Ouderen is opgericht in 1982 en inmiddels uitgegroeid tot de grootste ouderenorganisatie in Nederland. KBO, afdeling Hoorn behartigt de belangen van de Hoornse leden. Een van de meest belangrijke doelen van de organisatie is dat ouderen volwaardig en zelfbewust aan de samenleving kunnen deelnemen. Hiervoor organiseert KBO onder andere cursussen, ontspanningsmogelijkheden en geeft de ledenservice belastingadvies en consumenteninformatie. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met andere ouderenbonden en maatschappelijke en commerciële organisaties. Laatste wijziging van deze pagina: 22 april 2009