Gemeente De Ronde Venen


Raadsvergaderingen uitzenden via internet en de lokale omroep

Op advies van de raadswerkroep Digitalisering wordt via het college van B en W de gemeenteraad geadviseerd over te gaan tot het uitzenden van raadsvergaderingen via internet en de lokale omroep. Met het uitzenden wil de gemeente haar digitale dienstverlening verder uitbreiden, ondersteuning bieden aan het democratisch proces en de herkenbaarheid van het gemeentebestuur vergroten.

Het voorstel houdt in dat de raadsvergaderingen voortaan `live` worden uitgezonden via de lokale omroep. De publieke tribune wordt hiermee bij de inwoner thuis gebracht. Na de vergadering is het beeld-en-geluidsverslag via internet beschikbaar, waarbij de inwoner kan zoeken op agendapunt of spreker.

Sinds vorig jaar wordt overigens het geluid van de raadsvergaderingen al opgenomen, ingedeeld naar agendapunt en spreker en vervolgens gepubliceerd. Geïnteresseerden kunnen deze radioverslagen op de gemeentelijke website beluisteren. Het aanbieden van het audioverslag vormde de opstap naar het uitzenden van beeld en geluid, zowel via internet als via de lokale omroep.

Het raadsvoorstel staat geagendeerd voor het RTG van mei en de raadsvergadering van juni. Bij een positief besluit door de raad wordt de apparatuur besteld en geïnstalleerd. Naar verwachting zal dan de raadsvergadering van september de eerste vergadering zijn, die uitgezonden wordt via internet en de lokale omroep.