Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 22 april 2009


* POLITIE ONDERZOEKT POGING CQ INBRAAK KELDERBOX

MAASSLUIS - In het weekend van 19- en 20 april is tot tweemaal toe getracht in te breken in kelderboxen. In een derde geval is het niet bij een poging gebleven en is er ook daadwerkelijk iets uit de box weggenomen. De boxen bevonden zich alledrie in een flat aan de Beethovenlaan. Men had zich toegang verschaft door het forceren van de toegangsdeuren. De politie onderzoekt de zaak.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN IN WONING
ROTTERDAM - In een woning aan de Korhaanstraat is dinsdagmiddag een vuurwapen aangetroffen. Een 39-jarige, nieuwe bewoner, trof rond vier uur in een kast van de woning een pistool aan. Hij waarschuwde direct de politie die het wapen in beslag nam. Het wapen wordt nader op sporen onderzocht.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

FEYENOORD-RIDDERSTER / HILLESLUIS - De politie heeft dinsdagmiddag rond twaalf uur een 18-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Politiepersoneel zag de Rotterdammer in een auto rijden op de Hillevliet. Uit controle bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.


* BRAND IN KELDERBOX;WONINGEN ONTRUIMD
ROTTERDAM-WEST - In een kelderbox van een woning aan de Doggerstraat is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Rond half twee werd door de brandweer het sein middenbrand gegeven. Door de brandweer werden diverse ramen van woningen ingeslagen om de brand te bestrijdne. Bewoners van drie woningen moesten door de brand de nacht elders doorbrengen. Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld naar mogelijk brandstichting.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield in de nacht van dinsdag op woensdag een vrouw aan. Rond kwart over twaalf werd bij de politie gemeld dat een persoon de deur van een pand aan de Schiedamsedijk probeerde te forceren. Gealarmeerde agenten namen polshoogte en troffen een verwarde vrouw aan bij het betreffende pand. De
55-jarige Rotterdamse had inderdaad de deuren van de woning beschadigd om zo binnen te komen. Zij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA MISHANDELING

FEYENOORD-RIDDERSTER / VREEWIJK - De politie heeft dinsdagavond rond kwart over zes een 43-jarige Rotterdammer aangehouden voor het slaan van een man op de Voorde. Naar aanleiding van een ruzie werd de 29-jarige man uit Rotterdam door de verdachte bij zijn haren gepakt en geslagen. Hij liep hierbij licht letsel op aan zijn hand. Gewaarschuwde politiemensen hielden de 43-jarige man aan voor mishandeling en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 16-jarige Rotterdammer is dinsdagavond op de 1e Middellandstraat aangehouden nadat hij een jongen van zijn mobiel had beroofd. Rond negen uur meldde de vader van het slachtoffer dat hij de verdachte op de 1e Middellandstraat had aangetroffen en had aangesproken. Politieagenten gingen direct terplaatse en hielden de verdachte aan. De verdachte had rond half zeven zijn evenoude stadsgenoot op de Vierambachtsstraat van zijn mobiele telefoon beroofd. De verdachte is ingesloten waarna zijn ouders in kennis zijn gesteld.


* POLITIE ONDERZOEKT POGING OVERVAL: VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord stelt een onderzoek in naar een poging overval. Dinsdagochtend telde een medewerker van het tankstation aan de Uitweg rond kwart voor tien de inhoud van de kassa. Op dat moment werd hij geconfronteerd met een overvaller. Deze man had een vuurwapen gelijkend voorwerp en dwong de medewerker hiermee geld af te geven. Deze ging hier echter niet mee akkoord waarna en handgemeen ontstond. Hierbij koos de overvaller eieren voor zijn geld. Hij ging er zonder buit vandoor. Gealarmeerde agenten stelden direct een buurtonderzoek in. Korte tijd later werd er een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging overval.

Getuigenoproep
Om een vollediger beeld te krijgen van de overval is de politie alsnog op zoek naar getuigen. Signalement dader: Het gaat om een man van 20 tot 25 jaar oud. Hij droeg een korte zwarte jas of trui met capuchon. Verder had hij een wit/grijze schoudertas bij zich. Bent u getuige geweest van deze overval, heeft u iets verdachts gezien rondom het tankstation of heeft u informatie over de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE HOUDT OVERLASTGEVENDE MAN AAN
ROTTERDAM-CENTRUM / STADSDRIEKHOEK - De politie heeft dinsdagavond rond twaalf uur een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden.
De dronken man gooide met meubilair op een terras van een café aan de Spaansekade. Hierbij gedroeg hij zich agressief. Toen gealarmeerde agenten hem hierop aanspraken rende hij weg in de richting van station Blaak. De politie zette onmiddellijk een achtervolging in en hield hem aan op het station. Omdat de verdachte zich bij zijn aanhouding verzette werd pepperspray in zijn gezicht gespoten. De Capellenaar werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN: VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel ontmantelde dinsdagmiddag een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd er rond twee uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Buziaustraat. Hier troffen de agenten op de zolder een kwekerij aan met 50 volgroeide hennepplanten. Ook werden er zakken aangetroffen met henneptoppen. Er zijn twee verdachten aangehouden. Eén van hen is de 37-jarige bewoner. De andere verdachte is een 18-jarige Rotterdamse.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid fouilleerde dinsdagmiddag op diverse locaties in de wijken Oud Charlois en Slinge voorbijgangers. In totaal werden er 200 personen gefouilleerd. Vanaf half twee werden er in totaal drie messen, een busje traangas en een ruitentikker aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen voor vernietiging.


* VERKEERSCONTROLES
BARENDRECHT - Weggebruikers die de geldende verkeersregels overtreden veroorzaken regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties. Om de verkeersveiligheid te waarborgen voert de politie controles uit. Dinsdagochtend werden automobilisten tussen tien en half twaalf gecontroleerd op de 1e Barendrechtstraat. Van de 60 gecontroleerde voertuigen kregen 13 automobilisten een bekeuring. Onder andere het niet handsfree bellen en rijden zonder gordel werd bekeurd. Tussen kwart over twee en half vier 's middags werden weggebruikers op de Portlandse baan gecontroleerd. In toaal werden hier 11 personen bekeurd. ook hier werden bekeuringen geschreven voor het rijden zonder gordel en niet handsfree bellen. Ook het niet tonen van een rijbewijs en het rijden met een verlopen APK werden bekeurd.


* POLITIE ONDERZOEKT RAMKRAAK BIJ JUWELIER

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt een ramkraak bij een juwelier aan het Raadhuisplein. In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks vier uur reed een auto een deur en rolluik uit de gevel van de winkel. Vervolgens werden diverse sierraden weggenomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING VAN JONGEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 17-jarig jongen uit Rotterdam is dinsdagochtend rond half tien op de Koperwiek mishandeld door een groep jongeren. Om nog onbekende reden werd de jongen in het winkelcentrum meerdere keren geschopt en geslagen door een groep jongeren. Vermoedelijk ging dit om twee meisjes en drie jongens. Het slachtoffer liep een gebroken oogkas op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.