Audax buitenlandse kranten Imapress start distributie buitenlandse kranten Woensdag 22 April, 2009 Vanaf medio juli zal Imapress de dagelijkse distributie in België gaan verzorgen van een groot aantal gerenommeerde buitenlandse dagbladen. Het assortiment omvat onder andere: The Times, The Guardian, The Observer, The Independent, The Sun, The Daily Mail, The Daily Express, The Daily Star, The Sunday Times en News Of The World.

Met deze uitbreiding in haar dienstverlening aan haar cliënten (zowel uitgevers als retailers) zet Imapress opnieuw een belangrijke stap in de verdere versterking van haar marktpositie. De waardering die Imapress inmiddels geniet bij alle belangrijke marktpartijen heeft geresulteerd in een vraag uit de markt naar een efficiëntere en snellere krantendistributie. Zowel uitgevers als retailers kunnen er alle vertrouwen in hebben dat deze distributie op dezelfde kwaliteitsvolle manier zal gebeuren, die zij ondertussen van Imapress gewend zijn.

In 1996 begon Imapress haar eigen tijdschriftendistributie in Vlaanderen en heeft sindsdien haar marktpositie in Vlaanderen gestaag weten uit te breiden. Zij verdeelt thans meer dan 1.700 magazines voor ruim 200 uitgevers. In 2003 werd opnieuw een belangrijke mijlpaal behaald: de distributie in Wallonië. Ook hier is Imapress inmiddels een gerespecteerde marktpartij. Medio 2008 werd Imapress Books & Comics gelanceerd. Een succesvol concept dat specifiek door Imapress in het leven is geroepen om in een uitdrukkelijke behoefte te voorzien van zowel pers- en foodretailer als de meer gespecialiseerde boek- en striphandel.

Imapress, gevestigd in Turnhout, verzorgt in België de distributie, import en marketing van kranten, tijdschriften, verzamelwerken, boeken, strips, rageartikelen en dvdâs voor de pers- en foodretailers.

Imapress is een dochteronderneming van het Nederlandse Audax, een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven, verspreiden en retailen van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.