Gemeente Helmond


Eerste schop in de grond voor Bruheze

Het startsein voor de aanleg van de voetbalvelden op Sportpark Espendonk is gegeven.

Dat sein kwam namelijk van wethouder Boetzkes en de heer Rezaie, vice-voorzitter van voetbalvereniging Bruheze, die samen op een graafmachine de eerste bergen zand verzetten. Sportpark Espendonk wordt de nieuwe thuishaven voor voetbalvereniging Bruheze en tennisvereniging t Trambaantje.

De aanleg van het nieuwe sportpark is nodig omdat op de huidige locatie van de twee verenigingen, Sportpark Heiakker, in de toekomst woningen gebouwd worden. Op het voetbalgedeelte van het park worden drie natuurgrasvelden en een kunstgrasveld aangelegd. Op het tennispark worden zes banen aangelegd.

Planning
De aannemer die de voetbalvelden aanlegt start meteen met het grondwerk. Het is de bedoeling dat nog voor de bouwvakvakantie de drie natuurgrasvelden zijn ingezaaid. Dit is noodzakelijk omdat het gras op natuurgrasvelden een jaar nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. De aanleg van het kunstgrasveld gaat medio 2010 plaatsvinden.

Innovatief contract
Voor de aanleg van de voetbalvelden is een innovatief contract opgesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de juiste knowhow van aannemers. Bij dit geïntegreerde contract (Design, construct & maintain, oftewel ontwerpen, realiseren en onderhouden) wordt optimaal gebruik gemaakt van de uitvoeringservaring en innovatiekracht van de markt. In het contract is een programma van eisen opgenomen waaraan de aannemer minimaal moet voldoen. De prijs waarvoor de aannemer het werk kan maken is hierbij niet alleen bepalend. Ook de manier zoals hij het werk wil gaan uitvoeren, zoals omschreven in zijn plan van aanpak, en de kwaliteit van het kunstgrasveld zijn onderdelen die mee hebben gewogen in de beoordeling. De aannemer met de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) heeft uiteindelijk opdracht gekregen om het werk te realiseren.