Belgische Federale Overheid


*

Grote nationale campagne over de eID

Datum: 22 april 2009

Tegen het einde van 2009 zouden alle Belgen een elektronische identiteitskaart of eID moeten hebben. Toch blijkt dat maar weinig mensen de vele praktische toepassingen van de eID benutten. Daarom lanceert de FOD Binnenlandse Zaken samen met Fedict deze week de campagne 'In 1,2,3 met je eID'.

Als u wilt weten wat u nu precies allemaal al met de eID kunt doen, breng dan zeker eens een bezoekje aan de eID-bus of Living Tomorrow.

Roadshow met de eID-bus

Onder het motto 'In 1,2,3 met je eID' komt de eID-bus naar u toe! Van april tot september rijdt de eID-bus het hele land rond. Op deze bus kunt u zelf ontdekken hoe de eID uw dagelijkse leven een stuk makkelijker kan maken.

Op deze eID-bus krijgt u bovendien een:

* gratis toegangskaart voor de rondleiding 'Welcome to e-Belgium' in Living Tomorrow

* gratis kaartlezer

* infopakket

Rondleiding 'Welcome to e-Belgium' in Living Tomorrow

Tijdens de rondleiding 'Welcome to e-Belgium' kunt u een dag met de eID beleven. U kunt er zien wat er vandaag al mogelijk is met de eID en hoe de eID ons leven in de toekomst zal veranderen. U kunt er een aantal vernieuwende toepassingen ontdekken en demo's bekijken.

Om te weten wanneer de eID-bus in uw buurt is of voor meer informatie over de rondleiding in Living Tomorrow kunt u terecht op de website www.welcome-to-e-belgium.be.