Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 22-04-2009

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagmiddag op het politiebureau aan het Europark een 41-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 48-jarige vriendin in de woning in de wijk Vrachelen onder meer op zondag 5 april jl. mishandeld hebben. De verdachte kwam zich melden en werd buiten heterdaad aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld.

De politie heeft al meerdere malen bemiddeld op het adres van de verdachte en zijn vriendin. Oorzaak van de problemen zou onder meer het drugsgebruik van de verdachte zijn. Bij de ruzie op zondagavond 5 april jl. heeft hij zijn vriendin met gebalde vuisten op haar lichaam geslagen, zo verklaart zij. Volgens de aangifte is zij ook op andere momenten door haar vriend mishandeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verwarde man mee naar het bureau

OOSTERHOUT: Een 41-jarige man heeft dinsdagavond enkele ruiten vernield van zijn eigen woning. De dader bleek in de war te zijn. Hij is gedwongen opgenomen.

De politie kreeg een melding van een conflict in een woning in de wijk Oosterheide. Ter plaatse bleek dat de dader in zijn auto zat. De man was erg in de war. Hij is meegenomen naar het bureau. Daar is de crisisdienst gewaarschuwd. Aan het bureau werd de man opstandig en pleegde ook nog een vernieling aan het slot van zijn cel. Hij is beoordeeld door de GGZ waarna een psychiater oordeelde dat de man in aanmerking kwam voor een gedwongen opname. Dit is ook doorgesproken met familieleden van de man.

Politie onderzoekt inbraken in kantines en bedrijven

OOSTERHOUT: In het werkgebied van het politiedistrict Oosterhout zijn vannacht drie inbraken in kantines van sportverenigingen gepleegd. Er werd in twee gevallen snoepgoed buit gemaakt. De schade is in enkele gevallen wel aanzienlijk. Het gaat om kantines in Almkerk,
Raamsdonksveer en Made. De politie onderzoekt de mogelijke samenhang. Ook werden er nog twee inbraken in bedrijven gemeld.

ALMKERK: Bij een voetbalvereniging aan de Sportlaan is vannacht ook ingebroken. Inbrekers hebben met een stoeptegel de ruit van de voordeur ingeslagen. Via dat gat in het raam is de voordeur geopend. Er zijn diverse kasten open gebroken. Er zijn voor zover bekend geen spullen meegenomen.

RAAMSDONKSVEER: Bij een kantine van een sportvereniging aan de Kloosterweg is vannacht ingebroken. De inbraak werd vanmorgen ontdekt. De hoofdingang was met een breekvoorwerp open gebroken. De dieven hebben snoep en enkele blikjes sportdrank meegenomen.

MADE: Vanmorgen werd ook een inbraak ontdekt in een kantine van een voetbalvereniging aan de Schietberglaan in Made. De inbrekers hebben de buitendeur van de voorzitterskamer met grof geweld open gebroken. De aangrenzende ruit was hierdoor gesprongen. Computers werden op de grond gegooid. Er is alleen wat snoepgoed gestolen.

DUSSEN: Vannacht werd omstreeks 00.50 uur een inbraak gemeld in een bouwmarkt aan de Sluis. Ter plaatse bleek dat de inbrekers aan de zijkant een deur hadden open gebroken. Ook was het alarm vernield. Voor zover nu na te gaan is er niets ontvreemd.

WIJK EN AALBURG: Vannacht werd omstreeks 04.45 uur een inbraak gemeld bij een supermarkt aan de Parallelweg. De daders hebben met een flinke kei een van de glazen schuifdeuren vernield. Via de ontstane opening is men naar binnen geklommen. Ook hier lijkt niets ontvreemd te zijn.

Auteur
Willem van Hooijdonk