Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 22-04-2009

Man bekent auto-inbraken

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar meldde zich dinsdagmiddag op het politiebureau. Hij had gewetenswroeging gekregen en kwam zes
auto-inbraken bekennen. De verdachte is gehoord en bekende in de maanden februari en maart ingebroken te hebben in zes auto's in de omgeving van de Slingerweg. De politie heeft de man verhoord en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of er aangifte is gedaan van de zes auto-inbraken.

Politie houdt twee jongemannen aan

BREDA: De politie zag woensdag rond 01.30 uur een groepje jongeren lopen met een scooter. Bij het zien van de politie ging het drietal er vandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in en hielden twee jongeren aan. De 17-jarige - en 18-jarige jongemannen, beiden uit Breda, zijn overgebracht naar het politiebureau. De scooter die zij bij zich hadden is in beslag genomen voor onderzoek. Het voertuig staat niet als gestolen geregistreerd, maar is volgens een van de verdachten wel gestolen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor in verband met heling.

Beschonken bestuurder verlaat plaats ongeval

BREDA: De politie kreeg woensdag om 03.15 uur melding van een ongeval aan de Dassenlaar. Hier was volgens een getuige een auto tegen een lantaarnpaal aan gereden. De bestuurder probeerde er vervolgens met zijn auto vandoor te gaan. De politie ging poolshoogte nemen en zag in de Loevesteinstraat een auto rijden waarvan de voorzijde zwaar beschadigd was. De bestuurder kreeg een stopteken en was bij
aanspreken duidelijk onder invloed van alcohol. De 40-jarige Bredanaar is aangehouden en na een blaastest overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 680 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Op dezelfde Loevesteinlaan werd tegen 04.00 uur nog een bestuurder onder invloed aangehouden. Dit gebeurde op het moment dat de politie bezig was met de afhandeling van de bovenstaande aanhouding. De 36-jarige Bredanaar verklaarde op hetzelfde feestje te zijn geweest als de eerste verdachte. Ook deze bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar uit een ademanalyse een uitslag van 585 ug/l bleek. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na veroorzaken overlast

BREDA: Woensdagd meldde een bewoner van de Kloosterlaan tegen 08.00 uur dat de ex-vriend van de bewoonster stampij maakte bij haar woning. De politie trof de man hier aan. Hij zou tegen de deur hebben
geschopt, meerdere malen hebben aangebeld en lawaai hebben gemaakt om de aandacht van zijn ex te trekken. Hiermee veroorzaakte hij veel overlast in de buurt. Na meerdere vorderingen wilde de man niet weggaan en provoceerde de politiemensen door recalcitrant gedrag. De 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstallen

BREDA: Personeel van een winkel aan het Brabantplein meldde dinsdag om 13.45 uur een winkeldiefstal. Een man zou hier meerdere goederen hebben meegenomen zonder af te rekenen. De politie trof een man die voldeed aan het signalement aan in de Robijnstraat. In zijn jas had hij de gestolen goederen, waaronder een bus deodorant. De 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Tijdens verhoor gaf de verdachte de diefstal toe.

Motorrijder gewond geraakt

WERNHOUT: Een 42-jarige automobilist wilde woensdagochtend even voor 07.00 uur vanaf de Lage Heikant linksaf de Wernhoutseweg op rijden. Door de dichte mist had de bestuurder een motorrijder, die van links kwam, niet zien aankomen. De motorrijder reed tegen de voorkant van de auto aan en kwam ten val. De 31-jarige bestuurder uit Rijsbergen kwam ten val en is per ambulance naar het Amphia ziekenhuis aan de
Molengracht in Breda gebracht. De man heeft twee polsen en
vermoedelijk ook een knie gebroken. De motor is weggetakeld.

Vrouw aangehouden voor oplichtingen via internet

BREDA: De politie hield woensdagochtend een 21-jarige inwoonster van Breda aan in haar woning. De vrouw wordt verdacht van oplichting via internet. Ze zou verschillende mensen voor kleine bedragen hebben opgelicht, door o.a. concertkaartjes via veilingsites te verkopen en vervolgens de kaartjes niet op te sturen. In verschillende delen van het land deden een drietal mensen aangifte tegen de verdachte. De verdachte ontkende de oplichtingen.

Hennepkwekerij ontdekt na M-melding

ETTEN-LEUR: De politie trof dinsdag aan de hand van een anonieme melding via M (Meld Misdaad Anoniem) een hennepkwekerij aan in een woning aan de Bloemenweide. In het pand werd een kwekerij met enkele tientallen hennepplanten aangetroffen. Ook werd er bijna 900 gram hennep in beslag genomen. Het energiebedrijf werd in kennis gesteld in verband met diefstal van stroom. De kwekerij is ontmanteld en de planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De 27-jarige bewoonster van de woning is aangehouden voor verhoor. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg