Gemeente Delfzijl

Dorpen en wijken gaan zelf aan de slag met duurzaam en veilig verkeer

Op woensdag 22 april krijgt wethouder Roel van der Molen van de gemeente Delfzijl in De Molenberg het eindrapport KANSplan Brede School Noord overhandigd door mevrouw Gerda Huberts. Het KANSplan (Kinderen Anders Naar School) bevat een beschrijving van de uiteenlopende verkeerssituaties voor leerlingen die in 2010 naar de nieuwe Brede School gaan.

Om de nieuwe wegen en verkeerssituaties naar de nieuwe school zo veilig mogelijk te maken heeft een werkgroep deze situaties geïnventariseerd en per situatie oplossingen aangereikt. De werkgroep bestaat uit verkeersouders, vertegenwoordiging van de schoolleiding, politie, een verkeersambtenaar van de gemeente en vertegenwoordigers uit het wijkplatform. Bij de oplossingen is niet alleen gekeken naar verkeerstechnische mogelijkheden en oversteekregulering maar ook naar gedrag: halen en brengen, verkeerseducatie, verhogen zichtbaarheid en dergelijke.

Â

Het rapport krijgt op 22 april aandacht tijdens een bijeenkomst van alle dorpsbelangenverenigingen, wijkplatforms en klankbordgroepen van de gemeente. Zij houden een thema-avond over Duurzaam Veilig, waarin naast inhoudelijke bijdragen over het KANSplan en de koers die de gemeente vaart in Duurzaam Veilig de deelnemers op de Duurzaam Veilig Markt met allerlei oefenmateriaal rondom verkeer en veiligheid aan de slag gaan. De bedoeling is dat zij met de nieuwe kennis en ervaringen in eigen wijk en dorp verder kunnen werken aan het vormgeven van verkeersveiligheid.

Â