FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten pleit voor deeltijd-WW voor werknemers Fuji Tilburg

Vanmiddag werd bekend dat Fuji Tilburg 124 van de 900 arbeidsplaatsen wil schrappen. Het bedrijf voert aan dat dit nodig is vanwege de huidige economische recessie. Vakbond FNV Bondgenoten vindt dat er moet worden gezocht naar oplossingen voor behoud van de werkgelegenheid.

Jet Grimbergen, bestuurder FNV Bondgenoten: "Fuji stelt dat er structureel een daling van de werkgelegenheid is. Maar er volgt mogelijk een grote investering in het voorjaar van 2010. Mijns inziens is er sprake van een tijdelijke terugval en is het gerechtvaardigd om deeltijd-WW voor werknemers aan te vragen."

Daarnaast wil FNV Bondgenoten dat werknemers worden geschoold en getraind in het kader van de voorgenomen investering. "Fuji wil mogelijk investeren in de PS10, er is zelfs al een fabriek gebouwd in Tilburg. Door de werknemers tussentijds op te leiden, kan het bedrijf ervoor zorgen dat de benodigde vakkennis in huis is en blijft", aldus Grimbergen.

De vakbond wil zo spoedig mogelijk met de directie om de tafel om te komen tot afspraken voor het behoud van de werkgelegenheid bij Fuji Tilburg. In het geval van gedwongen ontslagen, wil FNV Bondgenoten een terugkeergarantie afspreken, zodat werknemers het recht op terugkeer hebben wanneer de vraag aantrekt of er sprake is van nieuwe werkgelegenheid.