( BW)(IL-ALERI) GFI Group kiest voor CEP en Live OLAP-technologie voor risicobewaking in real-time

Business Editors

PARIJS--(BUSINESS WIRE)--Apr 22, 2009-- Technologie van Aleri stelt GFI in staat de markt- en kredietrisico's in real-time in het oog te houden

(TradeTech)-- Aleri Inc., een vooraanstaande leverancier van technologie voor Complex Event Processing (CEP) en op CEP gebaseerde oplossingen voor ondernemingen heeft vandaag bekendgemaakt dat GFI Group Inc. (www.GFIgroup.com), een vooraanstaande makelaar voor transacties tussen handelaars die is gespecialiseerd in over-the-counter derivaten en aanverwante waardepapieren, gebruik gaat maken van de Real-Time Risk (RtRisk) Monitoring-oplossing van Aleri. Bij deze oplossing worden CEP en Live OLAP-technologie gecombineerd om direct inzicht te verkrijgen in de risico's voor en na de voltrekking.

"We hebben verschillende opties bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat de RtRisk Monitoring-oplossing van Aleri het beste op onze behoeften aansluit," aldus Brian Farrelly, directeur van Operations Strategic Projects bij GFI. "We geloven dat we in staat zullen zijn de oplossing van Aleri eenvoudig en snel in de bestaande architectuur van onze onderneming te integreren, zodat we gegevens van alle bedrijven en producten in de berekeningen kunnen laten meenemen. Hierdoor krijgen we een direct en uitgebreid beeld van de totale markt- en kredietrisico's."

Met behulp van de RtRisk Monitoring-oplossing zal GFI in staat zijn een duidelijk totaaloverzicht van en dieper inzicht in posities te verkrijgen, zowel periodiek als in real-time, om onaanvaardbare niveaus van blootstelling aan risico's te herkennen aan de hand van een aantal instelbare dimensies, met inbegrip van tegenpartij, handelaar, activaklasse, regio en industriesector. Deze oplossing biedt GFI het vermogen de onderliggende oorzaak van de risico's te bepalen, tot aan de afzonderlijke transactie toe.

"Krediet- en marktrisico's worden dikwijls beheerd met behulp van een aantal verschillende systemen, waardoor het bewaken en bijhouden van gegevens betreffende kritieke markt- en kredietrisico's voor veel bedrijven een uitdaging vormt," aldus Don DeLoach, CEO van Aleri. "Het verheugt ons GFI een gebruiksvriendelijke oplossing te kunnen bieden die hen in staat stelt alle risico's en concentraties in één overzicht weer te geven, per bedrijfssector of wereldwijd."

De behoefte voortdurend te beschikken over informatie over de gelopen risico's en deze te beheren is absoluut van levensbelang. Op de huidige, uiterst explosieve markt kunnen zich binnen een tijdspanne van slechts enkele minuten gebeurtenissen en ontwikkelingen voordoen. De eerste die reageert op ongunstige ontwikkelingen bevindt zich in de beste positie om dergelijke gebeurtenissen met succes te doorstaan. Daarnaast is het essentieel te beschikken over een holistisch overzicht van alle aspecten van tegenpartij, markt- en kredietrisico. Het raamwerk van de RtRisk Monitoring-oplossing van Aleri biedt uitgebreide hulpmiddelen die bedrijven als GFI in staat stellen de relaties tussen tegenpartijen onderling in kaart te brengen om een beter begrip te verkrijgen van de mogelijk blootstelling aan systemische risico's. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste CEP en Live OLAP-technologie om klanten in staat te stellen op een flexibele, tijdige en kosteffectieve manier een holistisch overzicht te verkrijgen van de risico's die ze lopen.

Over Aleri

Aleri, een toonaangevende leverancier van technologie voor Complex Event Processing (CEP) en op CEP gebaseerde oplossingen voor financiële diensten ten behoeve van ondernemingen, levert een hoge-prestatieplatform voor het snel opbouwen en inzetten van toepassingen voor real-time gegevensanalyse, zonder concessies te doen aan gegevensbeheer, schaalbaarheid, prestaties en veiligheid. De technologie van Aleri voor gebeurtenisverwerking, speciaal ontworpen voor hoge doorvoer met minimale latentie, biedt klanten de mogelijkheid grote volumes van snel veranderende gegevens te analyseren en op basis hiervan direct actie te ondernemen, zodat risico tot een minimum wordt beperkt en de voorsprong op de concurrentie wordt vergroot.

De op CEP gebaseerde oplossingen van Aleri helpen real-time gegevens te vertalen in waardevolle inzichten, waardoor de financiële sector sneller kan reageren op veranderende omstandigheden en betere beslissingen kan nemen dankzij de beschikbaarheid van actuele informatie. Het Aleri Liquidity Management System van Aleri maakt gebruik van de kracht van CEP voor het leveren van allesomvattend real-time beheer van contanten en liquide middelen om de liquiditeitsrisico's op korte termijn te verlagen en optimale financiering te waarborgen. De Aleri Market Liquidity Analysis-engine verzamelt en analyseert de toevoer van orderboekgegevens van diverse verschillende beurzen om een belangrijk houvast te bieden bij het handelen op gefragmenteerde markten.

Aleri is een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in Chicago en vestigingen in Mountain View, New York, New Jersey, Londen en Parijs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.aleri.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Cognito Europe
Adam Honeysett-Watts/Camilla Pepper, +44 (0)20 7438 1100
aleri@cognitomedia.com
of
Cognito US
Deborah Eisenberg/Ishviene Arora, +1 646-395-6300
aleri@cognitomedia.com
of
Aleri
Kelly Shumaker, +1 312-540-7347
kelly.shumaker@aleri.com