Bibito ontsluit Hyves voor de Horeca


DUIVEN, 20090422 -- In Duiven heeft internetonderneming Bibito Hyves ontsloten voor Horecabedrijven. `Hyves is een ultiem kanaal om je Horeca onderneming te profileren' vertelt Gerben Nijmeijer van Bibito. `Horecabedrijven zijn communities op zich en Hyves is de grootste online community. Die twee brengen we nu samen.'

Koppeling naar Hyves
Bibito ontwikkelt gespecialiseerde websites voor hotels, restaurants, cafés en clubs. Vanuit die websites wordt het mogelijk gemaakt gegevens direct door te sturen naar Hyves. `Je kunt fotoboeken en nieuwsbrieven automatisch op Hyves plaatsen', zegt Ronald Evers, de technisch verantwoordelijke man bij Bibito. `Die gegevens plaatsen ondernemers nu ook al op hun eigen site. Met de ontwikkelde koppeling hoeven ze het dit niet meer apart op Hyves in te voeren'.

Gadgets
Maar ook gasten kunnen hun favoriete uitgaansgelegenheid promoten op Hyves. Daarvoor ontwikkelde Bibito een aantal `gadgets'. Gadgets zijn grafisch aantrekkelijke mini applicaties die een Hyver op zijn profiel kan zetten. Social media is een kanaal bij uitstek waar een succesvolle gadget kan leiden tot interessante virale actie. Nijmeijer vertelt:'we hebben een fotogadget gemaakt. Je kunt daarmee een foto vanuit een fotoboek verplaatsen van de website van een horecazaak naar Hyves. Op Hyves kun je de foto bewerken en versturen naar vrienden. En dat zorgt voor virale actie op een leuke en betaalbare manier'.

Rookverbod en recessie
Het veelbesproken rookverbod en de financiële malaise maken het de horecaondernemer moeilijk om de omzet op peil te houden. De ontsluiting van Hyves voor de horeca is een marketinginstrument om de horecaondernemer en de gast weer met elkaar in contact te brengen en nieuwe omzet te genereren.

http://www.bibito.nl





ingezonden persbericht