GroenLinks

GroenLinks wil goede treinverbinding voor Drenthe

22 april 2009

Meppel, Hoogeveen en Beilen verdienen een fatsoenlijke treinverbinding met het Westen. Daarom dient Ineke van Gent vanavond moties in om ervoor te zorgen dat er in deze Drentse plaatsen Intercitytreinen naar de Randstad blijven stoppen. NS wil vanaf 2010 enkel stoptreinen laten rijden vanaf deze stations, wat extra overstappen en extra reistijd betekent. GroenLinks wil dat minister Eurlings met de NS aan tafel gaat zitten om dat te voorkomen.

GroenLinks heeft in Drenthe campagne gevoerd tegen de plannen van de NS. Dat leidde tot 13.000 handtekeningen van bezorgde reizigers en Raadsbreed gesteunde moties in de betreffende gemeenten. Delegaties uit Hoogeveen, Meppel en Beilen boden de Kamer een petitie aan en zijn aanwezig bij het debat, waarin ze het belang van goed openbaar vervoer benadrukken.

Het kabinet heeft de doelstelling om 5% meer reizigers per jaar de trein in te trekken. Dat lukt vooralsnog onvoldoende en wordt alleen maar lastiger als stations voorbij worden gereden. GroenLinks wil dat reizigers méér mogelijkheden worden geboden.

Ineke van Gent