Tuchtklacht Chipshol tegen Stibbe-advocaten Schiphol gegrond

23/04/2009 00:37

Chipshol

Schiphol-Rijk, 22 april 2009 - De Raad van Discipline heeft een door gebiedsontwikkelaar Chipshol tegen twee Stibbe advocaten (De Greve en Kaajan) ingediende tuchtklacht gegrond verklaard. Chipshol had een klacht tegen de Stibbe-advocaten ingediend omdat zij zonder enig overleg en zonder de advocaat van Chipshol te informeren een kort geding hadden aangespannen..

Mr T.R.B. de Greve van Stibbe had op 11 juli 2007 bij de rechtbank Haarlem omstreeks 17.00 uur weten te bewerkstelligen dat er al de volgende morgen om 9.30 een kort geding zitting zou zijn maar had vervolgens nagelaten Chipshol of haar advocaat te informeren. Hierdoor werd Chipshol de volgende morgen volledig overvallen.

Doordat De Greve had nagelaten om Chipshol of haar advocaat te informeren hadden zij geen gelegenheid gehad om de dagvaarding en de vele ingediende stukken te bestuderen en kwamen zij te laat en geheel onvoorbereid op de zitting.. Desondanks heeft Chipshol het kort geding gewonnen. Maar bij afwezigheid zou Chipshol de betaling van 19 miljoen EUR door de Luchthaven mis zijn gelopen.

De Raad van Discipline vond dat De Greve en Kaajan zonder geldige reden tekortgeschoten waren in hun informatieplicht jegens hun collega.

Terwijl alle correspondentie op naam van Mr Koeman stond en deze telefonisch overleg voerde met De Greve en bij Lyon zijn akkoord voor het kort geding gaf, heeft de Raad van Discipline gemeend dat - omdat hij op weg was naar zijn vakantiebestemming - het hem niet kon worden aangerekend.

Chipshol is de grootste private gebiedsontwikkelaar in de Schipholzone en de grote concurrent van Schiphol Real Estate, het onroerendgoed bedrijf van de luchthaven.