Politie Hollands Midden


Bodegraven / Reeuwijk - Politie vraagt aandacht voor auto-inbrekers

Bodegraven, Reeuwijk, 22-04-2009 o Door de politie is geconstateerd dat er in het eerste kwartaal van 2009 een toename heeft plaatsgevonden van het aantal auto-inbraken in de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk.

Telde de politie er 71 in de eerste drie maanden van 2008. Dit jaar stond de teller op 86. Een stijging van maar liefst 15%.

Deze auto-inbraken hebben voornamelijk plaatsgevonden in de avond- en nachtelijke uren. Opvallend daarbij is dat het voornamelijk Japanse autos betreft waar het gaat om de diefstal van airbags en vooral Volkswagens waar het gaat om de diefstal van geïntegreerde navigatiesystemen.

De politie intensiveert het toezicht, maar roept tegelijkertijd ook de hulp in van het publiek. Indien u verdachte omstandigheden waarneemt, die mogelijk in relatie zouden kunnen staan tot deze auto-inbraken wordt verzocht de politie hiervan zo spoedig mogelijk in kennis te stellen via het telefoonnummer 0900-8844.
Indien het gaat om een melding die geen uitstel kan dulden, bijvoorbeeld als er daadwerkelijk wordt gezien dat er in een auto wordt ingebroken, kan te allen tijde gebeld worden met 112.