Start Platform Restauratie zet restauratieambacht op de kaart

06/04/2009 10:02

Keijzer Communicatie BV

Platform Restauratie officieel van start

(tijdens Restauratiebeurs 2009)

Doel: de continuïteit van de restauratieambachten waarborgen

Het Nederlands Cultureel Erfgoed omvat vele monumenten. Monumenten die onze geschiedenis en (bouw)cultuur vertegenwoordigen en alleen daarom al goed beheerd, onderhouden en gerestaureerd moeten worden. Dat vergt de inzet van specialisten, vakmensen die het restauratieambacht tot in de puntjes beheersen. Dat vak moet steviger op de kaart gezet worden, vindt het Platform Restauratie dat op 23 april aanstaande officieel het licht ziet.

Start-event

Van 23 t/m 25 april vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de 5e editie van de Restauratiebeurs plaats. Dat is het ideale decor voor de officiële presentatie van het Platform Restauratie. Het initiatief om dit Platform in de steigers te zetten, komt van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), in samenwerking met tal van andere marktpartijen. De drijfveer, als onderliggende doelstelling, is het streven om het restauratieambacht op de kaart te zetten bij alle relevante doelgroepen, zoals opdrachtgevers en toekomstige vakspecialisten (want ook instroombevordering is wenselijk).

Doelstellingen en ambities

De doelstelling van het Platform Restauratie is helder: de continuïteit van de

restauratieambachten waarborgen. Daarom heeft het Platform Restauratie de volgende punten op de agenda staan: kwaliteitsborging, ontwikkeling van keurmerken, opleidingstrajecten, bevordering van kennis, kunde en innovatie en nog veel meer. Daarnaast is het Platform Restauratie een kennisportal waar heldere eenduidige informatie te krijgen is. Uiteraard is het Platform tevens een ontmoetingscentrum waar activiteiten georganiseerd worden en mensen ervaringen, kennis en passie kunnen delen. Samen maakt sterk! Veel ambitieuze plannen dus. Het Platform is bedoeld voor iedereen die actief is in de restauratiebranche: brancheorganisaties, kennis- en opleidingscentra, toeleveranciers, vakspecialisten, overheden: ze zien allemaal het belang en zijn betrokken bij het platform.

Aantrekkelijk programma

Over deze en andere doelstellingen en ambities van het Platform Restauratie gaat het start-event op 23 april in de Brabanthallen. Dat gebeurt via een aantrekkelijk programma met presentaties van deskundigen die het belang van het duurzaam behoud van het Cultureel Erfgoed onderschrijven. Daarnaast is er ook ruimte voor discussie in een interactieve (brainstorm)sessie.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een Happy Hour, ter inspiratie en networking. Uiteraard kunnen mensen zich aanmelden voor het bijwonen van de start van het Platform Restauratie via www.hba.nl/restauratie (hier vindt u ook het programma overzicht) of door een e-mail te sturen naar restauratieplatform@hba.nl)