Gemeente Hulst


Persbericht - 08.04.2009

Opplusdag Graauw

Elk jaar wordt in de gemeente Hulst een opplusdag georganiseerd. Op deze dag worden zoveel mogelijk klussen en werkzaamheden aangepakt in een bepaalde kern. Op donderdag 23 april 2009 is het Graauw waar de mouwen eens flink opgestroopt worden.

De opplusdag staat vooral in het teken van samenwerken. Er wordt samengewerkt door de Dorpsraad Graauw, Basisschool ter Doest en de gemeente. De kunst is vooral om werkzaamheden te combineren.

Tijdens de opplusdag wordt onder andere gewerkt aan het rechtzetten van lichtmasten, het herstellen van trottoirs en straatmeubilair. Op diverse plaatsen worden er straatwerkzaamheden verricht. Op de hoek van de DorpsstraatJacintastraat wordt een stroomvoorziening aangebracht, die kan worden gebruikt voor o.a. de jaarlijkse kermis. Ten hoogte van de Oude Kaai wordt het straatwerk en het talud hersteld en er wordt belijning aangebracht op de Oude Kaai. Het dijktalud aan de Graauwsedijk wordt opnieuw geprofileerd. Er worden speeltoestellen geplaatst in de Tulpstaat, Jacintaplein en op het schoolterrein. De bloembakken worden opgevuld met fleurige planten en er worden een vijftal bloembakken extra geplaatst. Verder worden er ook diverse plantvakken van nieuwe beplanting voorzien.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Annelies Kempe
Tel : 0114-389138
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl