FloraHolland


Feest in BloemPlaza vanwege Sant Jordi

FLORAHOLLAND (8 april 2009) - Ieder jaar wordt op 23 april in het Spaanse Catalonië Sint Jordi gevierd. En dit gaat gepaard met de nodige tradities. Op deze dag geven de meeste Spanjaarden hun familie, geliefden of vrienden namelijk een roos. Vorig jaar werden er maar liefst 9 miljoen rozen cadeau gedaan, waarvan er 2 miljoen uit Nederland kwamen. FloraHolland besteed komende week extra aandacht aan de Spaanse feestdag. In week 16 toont FloraHolland Connect Snijbloemen in BloemPlaza in Naaldwijk een aantal interessante aanbiedingen van Nederlandse rozenkwekers.

Nederlands product
Vooral rode rozen zijn een gewild artikel, maar ook andere kleuren worden als romantisch geschenk aan de vrouwen gegeven. Sant Jordi is voor de bloemenhandelaren in Catalonië bijna belangrijker dan Valentijnsdag. Spanjaarden zijn erg te spreken over de kwaliteit van de Nederlandse rozen, maar de prijs speelt op deze dag ook een belangrijke rol. De Nederlandse roos kreeg de afgelopen jaren tijdens Sant Jordi veel concurrentie uit Zuid-Amerika. Ook dit jaar is dat het geval. Het is goed om te weten dat er nu al verschillende Nederlandse kwekers orders hebben kunnen schrijven voor exporteurs die actief zijn op de Spaanse markt. Een recessie of niet, het weerhoudt de romantische Catalanen niet om hun geliefden te verassen met (Nederlandse) rozen.

Meer weten?
BloemPlaza is te vinden naast afmijnzaal A op de vestiging van FloraHolland in Naaldwijk en is geopend van 05.30 tot 16.00 uur. Heeft u vragen over de rozenpresentatie in BloemPlaza? Neem dan contact op met Will Zuiderwijk van FloraHolland Connect T 06 53 16 15 53 of T 0174 63 35 16.