Gemeente Schiedam


April 2009

Informatiebijeenkomst over alternatieve autobrandstoffen

09 april 2009

De gemeente Schiedam organiseert op 23 april, samen met de gemeente Vlaardingen, de Stadsregio Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland, een informatiebijeenkomst over alternatieve brandstoffen en technieken voor voertuigen. Alle bedrijven die eigen voertuigen bezitten (wagenparkbeheerders) in Schiedam en Vlaardingen zijn uitgenodigd voor deze informatiebijeenkomst.

Bedrijven, overheden en instellingen zoeken steeds meer naar maatschappelijk verantwoorde alternatieven voor hun wagenpark zoals voertuigen die rijden op aardgas, biogas, bio-ethanol, biodiesel en hybride of elektrische aandrijving. Deze aandachtvoor alternatieven wordt onder meer veroorzaakt doordat reguliere brandstoffen zoals diesel en benzine steeds schaarser worden en de verbranding ervan schadelijk is voor ons milieu. Daarnaast kan de prijs van brandstoffen voor bedrijfswagens een behoorlijke kostenpost zijn. De verwachte stijgende brandstofprijzen, belastingen en de vraag naar maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen de overstap naar goedkopere milieuvriendelijke alternatieven aantrekkelijk maken.

Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst over het rijden op alternatieve brandstoffen en technieken vindt plaats op donderdag 23 april. Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende alternatieven uiteengezet en krijgen de bezoekers onder andere de gelegenheid om een proefrit te maken met een voertuig dat rijdt op aardgas.

Gratis wagenparkscan
Tevens wordt de mogelijkheid geboden om een gratis wagenparkscan aan te vragen. Deze scan betrekt meerdere aspecten bij de investering; zoals de afschrijving, de hoeveelheid en soort wagens, het brandstofverbruik, de operationele inzet van het wagenpark en het tankgedrag. Op basis van deze kosten- en batenanalyse kunnen ondernemers bepalen óf en onder welke voorwaarden alternatieve voertuigen voor hun onderneming of organisatie interessant kunnen zijn.

Aanmelden
De bijeenkomst wordt gehouden op 23 april in het Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112 te Schiedam. Ondernemers zijn welkom vanaf 17.30 uur en worden ontvangen met een lichte maaltijd. Het programma wordt rond 20.30 uur afgesloten met een drankje. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: schonevoertuigen@gw.rotterdam.nl
Meer informatie kan worden verkregen bij mevrouw M.E. Verbree: 010-2191746 of e.verbree@schiedam.nl

Meer informatie
Meer info over rijden op alternatieve brandstoffen en technieken is te vinden op:
www.zuid-holland.nl/aardgas
www.rotterdam.nl/klimaat

Klik hier voor meer informatie.