KNHS


Tim Lips en Concrex Oncarlos naar Kentucky
10 april 2009

MADE/ERMELO (KNHS) - In het weekeinde van 23 april tot en met 26 april vindt in het Amerikaanse Kentucky Horse Park in Lexington de vier sterren '2009 Rolex Kentucky Three Day Event' plaats. Onder het internationale top deelnemersveld ook Tim Lips uit Made met Concrex Oncarlos. Deze wedstrijd wordt voor een belangrijk deel verreden over de cross waarop volgend jaar het wereldkampioenschap (de World Equestrian Games) in deze discipline zal worden beslist. Het totaal prijzenbedrag bedraagt een kwart miljoen dollar, waarvan 80.000 dollar voor de winnaar.

"Ik had voor Tim deelname aan de eventingwedstrijd van Badminton in mijn planning, maar omdat de NOC*NSF en de KNHS de reiskosten voor hun rekening namen hebben we besloten toch naar Kentucky te gaan. Dit hoofdzakelijk als een verkenning voor het komende jaar, wanneer het Kentucky Horse Park het decor gaat vormen van de World Equestrian Games", vertelt bondscoach Martin Lips.
Tim Lips gaat in Kentucky van start met Concrex Oncarlos. "Ik ben blij dat we een sponsor hebben gevonden die mij tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen ondersteunt", aldus Tim Lips, die zich verheugt op de komende wedstrijd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.rk3de.org

Foto Tim Lips en Concrex Oncarlos door: www.melissen.net