Deelgemeente Charlois Rotterdam

Twee nieuwe voorstellingen in Pendrecht

Na de Pendrecht Monologen in 2006 en de Pendrecht Dialogen in 2007 staan er nu maar liefst twee voorstellingen op het programma in het Pendrecht Theater. Met trots presenteert de Pendrecht Podium Academy twee nieuwe voorstellingen: Schuren, en Venster. De première van beide voorstellingen is op donderdag 23 april.

Schuren wordt gespeeld door elf jongere Pendrechtenaren, die twee avonden per week les krijgen op de Academy. Schuren is hun stuk, tot stand gekomen op basis van improvisaties en eigen inbreng, waarin ze het thema seksualiteit eens willen belichten vanuit hun eigen wereld, als reactie op de beelden van buiten.

Vensters wordt gespeeld door acht oudere studenten van de Academy. Zij spelen vrouwen die vanachter hun venster Pendrecht en hun wereld bekijken. Eenzaam, strijdbaar, hoopvol, mopperend, ontdeugend, swingend ieder venster toont een eigen blik.

Teksten en regie zijn weer in handen van Pieta Bot en Cees Bavius van Bureau dArts sans Frontières (BAF). Ze worden bijgestaan door de 3 enthousiaste stagiaires pedagogiek en drama: Charifa, Shaby en Marienke en door jongerenwerkster Karin Joosten.

Deze nieuwe voorstellingen zijn zowel afzonderlijk als samen op één avond in het Pendrecht Theater Plein 1953 nr. 189, te zien

De voorlopige speeldata zijn:

* Donderdag 23 april: Schuren & Vensters (première)
* Dinsdag 12 mei: Schuren

* Donderdag 18 juni: Schuren & Vensters

* Donderdag 17 september: Schuren & Vensters

Aanvang alle voorstellingen: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

De toegang is gratis, maar gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren verplicht, dit kan bij:


- de BOP, tel. 010-480 93 46


- Cees Bavius, tel. 06 - 511 09 946 of per mail: bavius@baf-art.nl


- of bij het Pendrecht Theater en de Toneelwinkel.

Vanaf mei is de volledige speellijst van de voorstellingen 'Schuren' en 'Vensters' te vinden op
www.vitaalpendrecht.nl (actviteitenkalender), www.baf-art.nl en bij het Pendrecht Theater.
Kijk ook op
Baf Art
Vitaal Pendrecht