VU medisch centrum

Donderdag 23 april opening klinisch trainingscentrum VUmc

23 april 2009 | Receptie

Donderdag 23 april wordt het klinisch trainingscentrum VU medisch centrum feestelijk geopend. Wij zijn trots op deze nieuwe faciliteit voor de opleiding geneeskunde. De opening is voor genodigden.

Onderwijs & opleiden is een van de drie academische kerntaken van VU medisch centrum. Dit studiejaar startte het eerste jaar van de nieuwe masteropleiding geneeskunde. De masteropleiding is ontwikkeld met de vier partnerinstellingen waar VUmc intensief mee samenwerkt.

Klinische vaardigheden vormen een belangrijk aspect van deze opleiding. VUmc vindt het belangrijk dat studenten goed voorbereid de praktijk ingaan. In het belang van de patiënt, maar ook van de arts in spe. Om studenten optimaal te trainen heeft VUmc een nieuw klinisch trainingscentrum (KTC) gebouwd. Hierin leren studenten klinische en medisch-technische vaardigheden zoals het afnemen van een anamnese, het verrichten van lichamelijk onderzoek en bijvoorbeeld infuus prikken. Ook wordt hier het medisch denkproces getraind.

Aansluitend wordt de Jan Heijlman verkiezing gehouden waarbij de beste opleider, de beste arts-assistent en de beste co-plaats bekend wordt gemaakt.

Om 16.00 uur start het programma.
Datum : 23 april 2009
Tijd : 16:00 tot 18:00
Locatie : Patio X op -1 polikliniek VUmc Contactpersoon : Mw. dr. Hester Daelmans, hoofd KTC