Gemeente Haaksbergen


Op stap met Duitse senioren?
15-04-2009 Op stap met Duitse senioren?
Senioren die het leuk vinden om een dagje uit te gaan met leeftijdsgenoten uit Ahaus, partnergemeente van Haaksbergen, kunnen zich hiervoor opgeven. Het gezamenlijke uitje is op donderdag 23 april. Dit keer wordt een bezoek gebracht aan het Duitse plaatsje Lembeck.

Het is traditie dat senioren uit Ahaus en Haaksbergen elkaar twee keer per jaar treffen. Behalve ontmoetingen tussen beide gemeentebesturen is er ook een uitwisseling tussen inwoners ontstaan. Dit gebeurt op initiatief van beide gemeenten. In totaal kunnen er 50 senioren mee, 25 Nederlanders en 25 Duitsers.

Geheel verzorgd
De dag begint op tijd. Om 7.15 uur vertrekt de bus met senioren vanaf het Haaksbergse busstation naar Ahaus, waarna de reis gezamenlijk wordt vervolgd naar Lembeck in het Münsterland. De deelnemers bezoeken daar eerst de St. Michaelkerk, een kerk die deel uitmaakt van een Karmelietenklooster. Na een koffiepauze staat een rondleiding in kasteel Lembeck op het programma en er wordt een bezoek gebracht aan het `Heimatmuseum' in het kasteel. Tussentijds is er een warme maaltijd. Aan het eind van de middag is er een afsluiting met `Kaffee und Kuchen', maar voor die tijd kunnen al de nodige calorieën zijn verbrand tijdens een rondwandeling door het park rond het slot. Rond 19.00 uur is het gezelschap naar verwachting weer thuis in Haaksbergen.

Opgave
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van tien euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich tot het eind van de week opgeven bij de afdeling Welzijn van de gemeente Haaksbergen, telefoon (053) 573 45 67. E-mailen kan ook naar fc.scheggetman@haaksbergen.nl. Bij te veel aanmeldingen gaan diegenen voor die nog niet eerder aan de uitwisseling deelgenomen hebben.