Gemeente Hattem

Ouders Van Heemstraschool in Hattem ook op tijd voorbereid

Leerlingen van groep 7 geven voorlichting aan hun ouders over alcohol en roken

Hattem, 16 april 2009 - Tactus Verslavingszorg organiseert in samenwerking met de Van Heemstraschool op donderdag 23 april een ouderavond over alcohol en roken voor de ouders van de leerlingen van groep 7. Het bijzondere aan deze avond is dat de kinderen zelf hun ouders zullen gaan voorlichten.

De voorlichtingsavond is onderdeel van Op tijd voorbereid, een preventieproject over alcohol en roken dat is ontwikkeld door Tactus Verslavingszorg. Jongeren beginnen steeds vroeger met alcohol en ook het roken van een sigaret is op de basisschool geen vreemd verschijnsel. Daarom is het goed ze tijdig voor te lichten. Leerlingen van groep 7 in Hattem komen door het project Op tijd voorbereid meer te weten over de risico's van alcohol en roken en worden bewust gemaakt van hun houding en gedrag ten opzichte van deze middelen.

Belangrijk onderdeel van het project is de ouderavond. Ouders worden hier geïnformeerd over het project en weten zo waar hun kind mee bezig is. Dat betekent dat het project ook thuis kan worden besproken en ouders Op tijd voorbereid kunnen ondersteunen. Op de Van Heemstraschool wordt er in het kader van Op tijd voorbereid een wel heel bijzondere avond georganiseerd: de leerlingen zullen, met ondersteuning van medewerkers van Tactus, hun ouders vertellen over het project Op tijd voorbereid en op hun eigen manier zullen zij hun ouders informatie geven over bijvoorbeeld de werking van alcohol, de risico's van roken en het gevaar van alcoholgebruik op jonge leeftijd.

De ouderavond vindt plaats op de Van Heemstraschool op donderdag 23 april en begint om 19.00 uur. Ouders van groep 7 ontvangen allemaal persoonlijk een uitnodiging van hun zoon of dochter.

Op tijd voorbereid wordt in de gemeente Hattem op alle basisscholen uitgevoerd in het kader van het Alcoholmatigingsprogramma Jeugd 2007-2011 regio IJsselland 'Minder drank Meer scoren'.