Gemeente Woudrichem

Informatieavond Groot en Grut

Informatieavond `meer dan een voetveer'

PRAAT MEE OVER PLAN VOETVEER

WOUDRICHEM -Donderdagavond 23 april om 19.30 uur wordt het plan `Meer dan een Voetveer' gepresenteerd in Het Rondeel in Woudrichem. Die avond is er alle gelegenheid om vragen te stellen en ideeën te opperen. De gemeente en initiatiefnemers hopen op een grote opkomst.

Het plan, dat de finale heeft bereikt van de Brabantse Dorpen Derby, omvat een water- en zandspeeltuin met een terras. De initiatiefnemers willen er een originele plek van maken waar groot en grut graag wil neerstrijken.

Zowel de gemeente als de initiatiefnemers merken dat er behalve enthousiasme ook vragen en misverstanden leven over het plan. Tijdens de informatieavond in `t Rondeel zal het plan door de initiatiefnemers worden toegelicht. Ook wordt de adviesraad Groot en Grut gepresenteerd. In deze raad zitten betrokken inwoners die meedenken en meepraten met de initiatiefnemers. Ook ideeën van anderen zijn van harte welkom. Groot en Grut wil er namelijk voor de hele gemeenschap. Het kan een plek zijn voor kinderen die hun eerste muzikale optreden hebben, voor creatieve workshops, theater, exposities, roeiwedstrijden of kinderfeestjes. In ieder geval zullen de verhalen over het voetveer er worden verzameld en gekoesterd.

In de Brabantse Dorpen Derby dingen in totaal tien dorpen mee naar de hoofdprijs van 50.000 euro. `Meer dan een voetveer' staat in de race nu op de derde plaats. De einduitslag wordt overigens niet alleen bepaald door het aantal stemmen dat kan worden uitgebracht op de site brabant.nl/dorpenderby, ook het oordeel van een jury weegt mee in het eindoordeel.
Meer informatie over het plan en de Dorpen Derby is te lezen op brabant.nl/dorpenderby.