Landstede

Start Landstede Leercentrum Topzorg in Lelystad en Open Huis 23 april

Landstede start samen met onder andere het MC|Lelystad in september 2009 het Leercentrum Topzorg. Op 23 april is in Lelystad een Open Huis over de opleidingen.

Het Leercentrum in het MC|Lelystad (de voormalige IJsselmeerziekenhuizen) biedt studenten de mogelijkheid om met twee BOL- diplomas uit te stromen.

De opleidingen binnen het Leercentrum zijn gericht op hoogwaardige ontwikkeling van competenties. De leerstof is uitstekend afgestemd op het beroepenveld, niet alleen door de fysieke nabijheid, maar ook door de prima samenwerking van de meewerkende organisaties onderling.

Open Huis
Belangstellenden kunnen tijdens het Open Huis op donderdag 23 april van 16.00 tot 19.00 uur in het MC|Lelystad terecht voor meer informatie over het Landstede Leercentrum Topzorg. Dan is er meteen gelegenheid om kennis te maken met de praktijkomgeving.

Lukt 23 april niet, dan is de eerstvolgende mogelijkheid voor meer informatie op donderdag 25 juni bij Landstede in Harderwijk (Westeinde 33). Van 18.30 tot 20.30 uur geven onze voorlichters bij Gezond & Wel graag antwoord op alle vragen.

Leerbedrijven
Het nieuwe Landstede Leercentrum Topzorg biedt vooralsnog plaats aan zestig studenten van de opleidingen Verzorgende (niveau 3), Verpleegkundige (niveau 4) en Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3 en 4).

Tijdens de plaatsingsgesprekken met de studenten wordt extra aandacht besteed aan hun motivatie door middel van assessments. De leerwerkplek is ondergebracht in de beroepspraktijk, bij het MC|Lelystad.

Dat betekent dat zowel de fulltime studenten (BOL) als de parttime studenten (BBL) hoogwaardige praktijkervaring kunnen opdoen op een toplocatie, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Naast directe instroom vanuit de omgeving Lelystad kunnen ook studenten uit Harderwijk, Raalte en Zwolle de nieuwe opleidingen in het Leercentrum volgen. In het Leercentrum Topzorg werken professionele en interessante leerbedrijven samen.

Met het Leercentrum is een uniek concept van uitstekende kwaliteit gerealiseerd. Hiermee voorziet Landstede in de behoefte aan kwalitatief goed opgeleide studenten in een groeiende zorgmarkt.

Intensieve coaching
De student wordt in het Landstede Leercentrum Topzorg intensief begeleid en gecoacht, zowel door Landstede als door de leerbedrijven.

Hij of zij moet uiteindelijk voldoen aan de hoge verwachtingen op het gebied van tempo, inhoud en ontwikkeling die eigen zijn aan het vakgebied van de zorg.

Het perspectief op de arbeidsmarkt is met deze opleiding gunstig. Er is een doorlopende leerlijn naar het hbo, voor Lelystad is dit Hogeschool Windesheim. Het Leercentrum gaat met ingang van het schooljaar 2009/2010 van start.

Landstede Gezond & Wel

MC|Lelystad