Forensisch ICT: nieuwe studierichting Hogeschool Leiden

17/04/2009 14:34

Hogeschool Leiden

17 april 2009

P e r s b e r i c h t

Vanaf komend studiejaar kunnen studenten de nieuwe richting forensisch ICT volgen. De hogeschool sluit hiermee aan op een groeiende behoefte naar digitaal forensisch onderzoek. De maatschappij staat te springen om deskundigen die weten hoe ze fraude kunnen opsporen met specifieke software, hoe ze bewijs kunnen vergaren dat in de rechtspraak wordt erkend en hoe een bedrijf kan zorgen voor bescherming tegen en een snelle detectie van computerfraude.

De richting forensisch ICT besteedt aandacht aan zaken als rechercheren, recht, ethiek, integriteit en conflicthantering, en heeft uiteraard een stevige basis in de ICT. De opleiding wordt nauw opgezet in samenwerking met het werkveld.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 23 april organiseert Hogeschool Leiden een extra informatiebijeenkomst voor scholieren waarbij deze nieuwe richting wordt geïntroduceerd. Scholieren met interesse in het oplossen, bestrijden en voorkomen van criminaliteit waarbij de computer centraal staat (zoals internetfraude, pinpasfraude, identiteitsfraude, oplichten van banken en verzekeringen en beursfraude) zijn van harte welkom. Andere geïnteresseerden zoals ouders of decanen zijn tevens uitgenodigd. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Raadpleeg voor meer informatie de website van Hogeschool Leiden.

Sprekers

Op het programma staan vier sprekers die, vanuit hun eigen beroep en expertise, hun visie geven op forensisch ICT. De sprekers zijn een digitale rechercheur, een bedrijfsrechercheur, een fraude officier van het Openbaar Ministerie en een student die stage loopt bij het FIOD.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hsleiden.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie: