Bond van Nederlandse Architecten

Maandag, 20 april 2009

Ontknoping BNA Gebouw van het Jaar 2009

Op 23 april aanstaande vanaf 16.00 uur vindt in TrouwAmsterdam de prijsuitreiking plaats van BNA Gebouw van het Jaar 2009. Deze prijs toont een nationaal overzicht van nieuw werk van BNA-architecten. Voorafgaand aan de uitreiking staat het thema `verduurzaming van de gebouwde omgeving' centraal.

Anke van Hal, hoogleraar duurzaam bouwen en ontwikkelen aan Nyenrode en de TU Delft, spreekt over de duurzaamheidsslag die nodig is in de bestaande woningvoorraad. Alex Vermeulen, directeur Advies en Architecten bij de Rijksgebouwendienst, licht toe hoe de overheid omgaat met duurzaamheidscriteria bij het bouwen en beheren van (nieuwe) gebouwen. In een korte discussie met René Hersbach, managing director ING Real Estate, komen de rol en toegevoegde waarde van duurzaamheidslabels voor gebouwen aan bod.

Aansluitend op de bijdragen van de sprekers vindt de prijsuitreiking plaats. De landelijke jury, bestaande uit Jo Coenen (voorzitter), Christian Rapp, Henk Döll, Fred Schoorl en Edwin Oostmeijer heeft een keuze gemaakt uit de achtentwintig projecten die eerder tijdens regionale voorronden zijn genomineerd. Hieruit is één gebouw uitgeroepen tot nationale winnaar: hét BNA Gebouw van het Jaar 2009.

De presentatie is in handen van Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

Een overzicht van alle genomineerde en ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Eerder op de middag organiseert de Dutch Green Building Council een informatiebijeenkomst over het meten van duurzaamheid. Meer informatie hierover vindt u in de bijlage.

BNA Gebouw van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Saint-Gobain Glass