De Bokkedoorns' chefkok Lucas Rive laat studenten ROCvA schitteren

20/04/2009 12:03

ROC van Amsterdam

De Bokkedoorns' chefkok Lucas Rive laat studenten ROC van Amsterdam schitteren met 'sterrenlunch'

Op donderdag 23 april aanstaande verzorgt Lucas Rive bij het ROC van Amsterdam als gastkok van Restaurant Dinner Club een spectaculaire warme de lunch in vier-gangen.

Lucas Rive verzorgt deze bijzondere lunch samen met 20 leerlingen van de Hotelschool van het ROCvA en keert daarmee nog een keer terug naar zijn 'oude school', waar hij de basis legde voor de start van zijn carrière. Voor ruim 60 gasten zullen de leerlingen onder begeleiding en toeziend oog van 'de meester' hun kookkunsten laten smaken.

Smakelijk feest

Vanaf 9.30 uur staat de keuken aan de Da Costastraat 64 in Amsterdam in het teken van de culinaire voorbereidingen. Lucas Rive zal daar zijn specifieke kennis delen met leerlingen van de Hotelschool om samen met hen een bijzonder smakelijke verrassing voor te bereiden.

De komst van Lucas Rive is een unieke, inspirerende en leerzame ervaring voor leerlingen en docenten en een smakelijk feest voor gasten.

De Bokkedoorns

Lucas Rive, in het dagelijks leven chefkok bij Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, verwierf met zijn culinaire creaties twee Michelinsterren. Lucas Rive behoort tot Nederlandse beste chefkoks en geldt als groot voorbeeld voor veel studenten.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster. Het ROC van Amsterdam is één van de 42 roc's die ons land telt. Er is een nauwe samenwerking met ROC Flevoland.





http://www.rocva.nl