Technische Universiteit Delft
De nieuwe verbouwing van de Nederlandse delta

door M&C

Han Meyer, hoogleraar Stedenbouwkundig Ontwerpen, is gastheer van een debat over klimaatverandering en verstedelijking op 23 april bij het NAi.

23 april 2009 | 20:00 uur
plaats: Auditorium, NAi Rotterdam

xhtmlc Hoe gaan we om met de relatie tussen
klimaatveranderingseffecten, verdere verstedelijkingsdruk en natuurontwikkeling? Hoogleraar Han Meyer is binnen de manifestatie 'Maak ons land' van het Nederlands Architectuur Instituut ambassadeur van het thema 'water'. Op zijn uitnodiging komen Ties Rijcken, Chris Zevenbergen en Steven Slabbers naar het NAi om te discussieren over de effecten van natuurontwikkelingen op verstedelijkte gebieden. Het debat o.l.v. Bert van Meggelen vindt plaats op donderdagavond 23 april in Rotterdam.

Rotterdam en Drechtsteden als actuele voorbeelden In het debat gaan de sprekers in op een voorbeeld dicht bij huis: het verstedelijkte gebied van de Zuidwestelijke delta, met de stedelijke agglomeraties van Rotterdam en Drechtsteden. De toekomst van het buitendijks gebied is in het geding. In het geval van een combinatie van extreme stormvloed op zee en extreme hoogwaterstanden in de rivieren, is dit buitendijkse gebied zeer kwetsbaar.

3 sprekers, 3 scenario's
De drie voorgestelde sprekers vertegenwoordigen de drie verschillende oplossingen en scenario's: Ties Rijcken, onderzoeker bij de sectie Waterbouwkunde van de TU Delft, is geestelijk vader van de 'open-afsluitbare Rijnmond'. Chris Zevenbergen, UNECSCO-hoogleraar Stedelijk Waterbeheer en Sanitatie bij de TU Delft en directeur Dura Vermeer, profileert zich al geruime tijd met experimenten op het gebied van adaptief bouwen. Zo is hij ondermeer betrokken bij de adaptief-bouwen projecten in Dordrecht en Rotterdam. Steven Slabbers heeft met zijn buro Bosch & Slabbers (gevestigd in Den Haag) een ontplolderingsplan voor de Overdiepse Polder gemaakt. Het debat vindt plaats o.l.v. Bert van Meggelen.

Praktische informatie
Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.
Entree: ⬠5,- (normaal), ⬠3,- (studenten, vrienden van het NAi)
* Meer informatie en inschrijven