Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 20 april 2009

Eerste benefietavond in Nederland voor slachtoffers aardbeving Italië

Gepubliceerd op 20 april 2009

Stichting Quelli di Astaroth organiseert in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) een benefietvoorstelling ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Abruzzo.

Deze benefietavond is de eerste die in Nederland plaatsvindt. De voorstelling, getiteld "Een reis door Abruzzo - Viaggio in Abruzzo" wordt gehouden op donderdag 23 april van 18 uur tot 21 uur in de Oude Lutherse Kerk (Aula Magna van de UvA), Singel 411 te Amsterdam.

De voorstelling bestaat uit een compositie van zang, live muziek, multimedia, toneel, dans en literaire readings met medewerking van Nederlandse en Italiaanse kunstenaars en instellingen, zoals Toneelgroep Amsterdam met scènes uit hun voorstelling Rocco e i suoi fratelli, mezzosopraan Carla Regina, zanger Tenedle, verschillende musici en de vaste spelers van toneelgroep Quelli di Astaroth.

Donaties

De opbrengsten van entreekaarten en donaties zullen aangewend worden voor de wederopbouw van de Universiteit van L'Aquila, met als doel de academische wereld in Abruzzo te helpen bij de wederopbouw. Bij L'Aquila, in de Laboratori Nazionali del Gran Sasso, bevindt zich een deeltjesversneller van het Italiaans Nationaal Wetenschappelijk Instituut.

Alle donaties zullen gemonitord worden door de Amsterdamse notaris Jan Schouten. Via onderstaande verwijzing kunt u meerr informatie vinden over de activiteiten van Stichting Quelli di Astaroth.


Locatie

Aula van de UvA
Singel 411
1012 WN Amsterdam
Bron: UvA Persvoorlichting