FNV presenteert donderdag uitslag referendum sociaal akkoord

20/04/2009 14:42

FNV Vakcentrale

Donderdag 23 april om 12:30 uur presenteert FNV-voorzitter Agnes Jongerius de uitslag van het referendum over het sociaal akkoord. Stemmen kan nog tot aanstaande woensdag om middernacht.

De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens het congres van FNV Bouw in De Doelen, Schouwburgplein 50, in Rotterdam. De Federatieraad - het parlement van de FNV - komt hiervoor speciaal bijeen.

Bijna 1,4 miljoen leden van de FNV is gevraagd via internet of telefoon hun oordeel te geven over de gemaakte afspraken met de andere vakcentrales, de werkgevers en de regering. Het gaat in dit referendum dus niet over alles wat het kabinet heeft besloten over de crisis. De FNV vraagt haar leden om te oordelen over een pakket met vier hoofdpunten:


- AOW-leeftijd, die via een alternatief advies van de SER op 65 jaar moet blijven.


- Geen gedwongen verlaging van de pensioenen.


- Werkgelegenheid.


- Behoud van koopkracht.

Voor het eerst stemmen de leden alleen nog via internet of de telefoon. Wel hebben de meesten per brief een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Daarin zit een persoonlijke code die ieder lid individueel toegang geeft tot het referendum. Stemmen is alleen voor leden van een van de FNV-bonden en kan tot woensdag 22 april 00:00 uur via http://www.fnv.nl/defnv/referendum





http://www.fnv.nl