Minister-president Balkenende opent uitgebreid Watersnoodmuseum

Minister-president Balkenende opent donderdag 23 april het uitgebreide Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het museum is vergroot van 1 naar 4 caissons, waarin nu niet alleen de ramp van 1953, maar ook de wederopbouw, het Deltaplan en 'leven met water' in de toekomst aan de orde komen.

Na de openingshandeling bezoekt de minister-president de vernieuwde tentoonstelling, samen met minister-president Han Seung-soo van Zuid-Korea. Deze laatste is in Nederland voor een officieel bezoek. In Zuid-Korea bestaat veel interesse voor de Nederlandse kennis en kunde in watermanagement. Minister-president Balkenende en minister-president Han Seung-soo zullen onder meer spreken over uitwisseling van kennis op watergebied, samenwerking in G20 verband, de internationale financiële crisis, economische samenwerking en de strijd tegen klimaatverandering.

Aansluitend brengen de beide ministers-presidenten een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder. Hier krijgen zij een rondleiding door het binnenste van de Stormvloedkering. Vervolgens vindt een werklunch met de delegaties plaats waaraan ook staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat zal deelnemen.

RVD, 21.04.09, 17.26 uur

Noot voor redacties (