Gemeente Best

Zilver voor Groene Woud Waardebon

22-02-2008

De Groene Woud Waardebon heeft zilver behaald bij de verkiezing van de Plattelandsaward 2009; een initiatief van Plattelandstoerisme Brabant. Uit de groep van 58 aanmeldingen was De Groene Woud Waardebon een van de drie genomineerden. De winnaar werd Den Elshorst: een allround groepsaccommodatie op een prachtige locatie in De Brabantse Kempen.

Tijdens het symposium `De gast centraal' dat op donderdag 16 april 2009 op Landgoed De Biestheuvel te Hoogeloon plaatsvond, werd de uitslag bekend gemaakt. Dit gebeurde door juryvoorzitter Peter Maas, burgemeester van Sint-Oedenrode. "De Groene Woud Waardebon is redelijk eenvoudig van opzet, maar tegelijk uniek en vernieuwend. De waardebon draagt bij aan de bekendheid van Het Groene Woud, maar ook aan de onderlinge samenwerking tussen de streekeigen bedrijven", aldus de jury-voorzitter. "Door te werken met een certificeringssysteem waarbij deelnemende bedrijven bij moeten dragen aan het behoud en versterking van natuur, landschap en/of cultuurhistorische waarden levert de Groene Woud Waardebon een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheid van dit prachtige stuk Brabant. Hier heeft de jury veel waardering voor."

Tevreden
Initiatiefnemer van de Groene Woud Waardebon, Henk de Bresser, is zeer tevreden met het behaalde resultaat. "Uiteraard hadden we graag eerste geworden, maar met het bereiken van de tweede plaats van de 58 aanmeldingen zijn we dik tevreden. Ik kan me vinden in de aanbeveling van de jury dat het concept nog meer aan kracht zou kunnen winnen als op de bon en in andere uitingen de achtergrond van het initiatief - versterken duurzaamheid van Het Groene Woud - terug is te vinden."

Groei
Henk de Bresser: "Het zilver motiveert ons weer heel sterk om door te gaan op de ingeslaagde weg. Namelijk de bekendheid van de waardebon vergroten, het aantal bedrijven waar de waardebon besteed kan worden uit te breiden en het aantal verkooppunten te laten groeien. Zo zijn de waardebonnen ondertussen ook verkrijgbaar bij bijna alle VVV-winkels in Het Groene Woud." De website
www.beleefhetgroenewoud.com geeft de bestedingsadressen en de verkooppunten weer.

---