Gemeente Lingewaard


Bekendmakingen / Bestemmingsplan 48 inch aardgastransportleiding

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 9 april 2009 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan 48 Inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)

Dit bestemmingsplan beoogt de aanleg van een aardgastransportleiding voor zover deze door de gemeente Lingewaard loopt mogelijk te maken. De nieuwe aardgastransportleiding loopt in Lingewaard parallel aan de bestaande leidingen. Het tracé komt bij het Pannerdensch Kanaal de gemeente binnen en loopt dan ten zuidoosten van de kern Angeren, buigt af in westelijke richting en loopt vervolgens door agrarisch gebied en langs het bedrijventerrein Pannenhuis. Bij de A325 verlaat het tracé de gemeente. In verband met de bestemmingsplanherziening is een milieueffecten rapport (MER) opgesteld.

Met ingang van donderdag 23 april 2009 ligt het vastgestelde bestemmingsplan alsmede het MER met bijbehorende bijlagen gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeentewinkel Lingewaard te Huissen. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met de Gemeentewinkel Lingewaard, telefoon (026) 326 01 11. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar gesteld op www.lingewaard.nl (home/wonen en leven/projecten ruimtelijke ordening/bekendmakingen).

De bijlagen kunnen worden geraadpleegd via
www.senternovem.nl/bureau_energieprojecten/projecten/gasunie_n-z_leidi ng/mer4_angerlo_-_beuningen/index.asp .

Gelet op artikel 8.2 lid 1 a van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden binnen de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019, 2500 EA s Gravenhage.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bemmel, 22 april 2009.

download Plankaart Noord

download Plankaart Zuid

download Bestemmingsplan toelichting
download Bestemmingsplan 48 Inch aardgastransportleiding regels

download Nota van zienswijzen

download Raadsvoorstel

download Raadsbesluit