Gemeente Teylingen

Hondenbeleid definitief vastgesteld

23 april 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen heeft op 18 november 2008 het nieuwe hondenbeleid in concept vastgesteld. Tegen dit beleid konden inwoners tot 8 januari 2009 zienswijzen inbrengen. Op 14 april 2009 heeft het college besloten om naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen het hondenbeleid op één punt aan te passen. De losloopplaats op de locatie sportpark Roodemolen (bij parkeerterrein) wordt alsnog aangewezen als officiële losloopplaats. De overige zienswijzen hebben niet geleid tot wijziging van het beleid.

In het hondenbeleid zijn drie belangrijke onderwerpen geregeld: de opruimplicht, de aanlijnplicht en het aanwijzen van gebieden waar honden niet mogen komen.

Opruimplicht

In de hele gemeente Teylingen geldt een opruimplicht. Er zijn geen locaties meer waar de opruimplicht niet geldt.

Losloopplaatsen

Er zijn in totaal zestien losloopplaatsen aangewezen op de volgende locaties:

Voorhout

* Boekenburglaan

* Componistenlaan

* Meidoornrode/Beukenrode

* Park Overbosch

* Groenstroken rond sport- en recreatiepark Elsgeest
* Wilgenhorstpark

* Chopinlaan

* Schoutenlaan

Sassenheim

* Jacobapad (bij de Horsten)

* Hofstraweg

* Oude zwembad (Willem Warnaarlaan)

* IJsbaan

* Vijfmeiweg

* Sportpark Roodemolen (bij parkeerterrein)

Warmond

* Ganzewei

* Koudenhoorn

Daarnaast mogen van 1 oktober tot 1 maart honden op heel Koudenhoorn loslopen met uitzondering van de verboden gebieden.

Verboden voor honden

Honden zijn verboden bij kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweides en dergelijke. Daarnaast zijn de volgende gebieden op Koudenhoorn niet toegankelijk voor honden:

* Het stiltegebied

* De strook tussen de moestuinvereniging en De Leede
* Het strand in de periode 1 maart tot 30 september

Beroep

De stukken die hierop betrekking hebben liggen op werkdagen van 30 april tot en met 10 juni ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim. U kunt informatie ook hieronder downloaden:

Hondenbeleid Teylingen

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode beroep aantekenen bij de rechtbank. Rechtstreeks beroep is mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank te Den Haag sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.