Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.00 uur

Utrecht, 23-04-2009

Vals geld

VEENENDAAL- Op woensdag werd een man aangehouden omdat hij met vals geld had betaald. Omstreeks 20.30 uur wilde een man zijn eten afrekenen bij een bedrijf aan de Nieuweweg Noord. Een 18-jarige man uit Ede werd hierop aangehouden omdat hij met vals geld wilde betalen. Hij had gaf aan dit briefje in bezit te hebben gekregen nadat een onbekende man geld wilde wisselen. De man uit Ede had twee briefjes van 50 euro gegeven en dit briefje van 100 teruggekregen.

Schreeuwer

DOORN- Op woensdagavond werd een schreeuwer aangehouden. Omstreeks 19.30 uur zat een politieagent in het politiebureau aan de Dorpsstraat. Een groepje jongens kwam voorbij fietsen en een 12-jarige jongen uit Utrecht vond het nodig luid vervelende woorden te roepen in de richting van het bureau. De agent ging achter de jongens aan en de 12-jarige jongen die geschreeuwd had werd aangehouden meegenomen naar het bureau. Hij zal vermoedelijk een alternatieve straf krijgen.

Bromfietscontrole

DOORN/WIJK BIJ DUURSTEDE/DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op woensdag werd van 14.00 uur tot 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Langbroekerdijk, Remus en het Park Seminarie. In totaal werden 56 bromfietsen gecontroleerd en werden er 31 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden met te veel vermogen en ondeugdelijke inrichting.

Wapens in auto

DOORN- Op woensdag werden wapens aangetroffen in een auto. Twee personen werden aangehouden. Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat jongeren overlast zouden veroorzaken aan het Doornsegat aan de Leersumsestraatweg. Hierbij zou ook een wapen te zien zijn geweest. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee autos aan waarbij enkele jongeren stonden. In een van de autos lag een luchtdrukwapen en een zwaard. Drie personen in de leeftijd van 19 en 20 jaar uit Doorn werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.