Gemeente Lelystad

Woningbouw Warande start in najaar 2009

Woensdag 22 april 2009

Warande is wonen in een groene weelde

Dit najaar gaat Nijhuis Bouw aan de slag met het bouwen van twee typen woningen in Warande.

Directeur Wim Poortman van Nijhuis Bouw en wethouder Jop Fackeldey van gemeente Lelystad ondertekenden op 22 april 2009 hiervoor een koop-realisatieovereenkomst. Nijhuis is in maart 2009 gestart met de verkoop van deze woningen. Met prijzen vanaf 149.500 (v.o.n.) euro en 169.500 (v.o.n.) euro ideaal voor starters.

Daadwerkelijk begin van de nieuwe wijk Warande

Nijhuis Bouw en gemeente Lelystad staan achter hun keuze ook in tijden van economische recessie te blijven investeren in de nieuwe Lelystadse wijk Warande.

"Natuurlijk nemen we daarmee risico in deze tijd van economische recessie. Het is echter wel een heel bewust risico. We blijven ook nu bouwen voor alle woonconsumenten in Lelystad en daarbuiten; voor starters, senioren, huurders, gezinnen etc. De woningmarkt moet ook na 2010 op peil blijven", aldus wethouder Jop Fackeldey.

De woningen die Nijhuis Bouw gaat realiseren in Warande vormen een belangrijke schakel in het bouwen aan een goede woningmarkt in Lelystad.

Samen aan de slag

Marktpartijen als projectontwikkelaars, bouwbedrijven, makelaars en gemeente Lelystad bundelen de krachten om de woningbouwproductie op een gezond peil te krijgen door vraag en aanbod in evenwicht te houden. De ondertekening van de koop-realisatieovereenkomst door Nijhuis Bouw en gemeente Lelystad onderstreept dit uitgangspunt nog eens een keer.

Meer zekerheid voor woonconsument

Ook heeft het Lelystadse college 'Het antwoord van Lelystad op de crisis' geformuleerd. Het gaat om een breed pakket aan maatregelen om de woonconsument meer zekerheid en vertrouwen te geven. Welke maatregelen ook daadwerkelijk ingezet zullen worden zal per project verschillen. College en marktpartijen maken die afweging per project. Als de markt er om vraagt kunnen diverse maatregelen meteen genomen worden.

Meer info


* Website Warande

---